Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jdu si pro radu. Chtěli bychom k zahradnímu domku udělat posezení. Takovou terasu, abychom mohli posedět i za deště venku.
Napadlo nás dát místo podlahy OSB desky. A teď by mi zajímalo jakou by měly mít tloušťku. A jestli je potom něčím natřít a nebo nechat tak jak jsou. Přece jenom bude to venku a jestli tomu nevadí vlhkost.
Vše děkuji za odpověď.
pokud bude zastřešená (asi bude když za deště), ale i nezastřešenou, rozpadnutí desek bych se zrovna tak nebál. Čo by mi vadilo je vzhled, to je ovšem jen věc názoru, v pracovně mám třeba z OSB finální podlahu a zvláště vzhled za pár měsíců, prohlubně se zanesou prachem, desky časem zešednou. Sám jsem měl kus OSB pod okapem mnoho let než jsem se dostal ke koupi kolena, vydržela.
Tloušťka je závislá na roštu nebo podkladu, pokdu jde třeba o beton. Ne méně než 15 mm. Možná opravdu pokud něco do dřeva tak fošny nebo speciální terasové profily. Šedé to bude za pár let všechno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.