Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha nad cihlovou klenbou

Od: josfe odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřeboval bych radu ohledně budované podlahy nad cihlovou klenbou šířka je cca 100cm,cihly mezi I nosníky na šířku tedy na 7,5.
Potřebuji se dostat 25cm nad hřeben klenby kam příjde podlaha OSB.
Prosím o radu jak postupovat čím vyplnit jak zpevnit, aby 25cm klenba unesla
Děkuji JB

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Pokud máš dost peněz,je mnoho způsobů,ale ne levných.Spočítej si,jaký objem bude potřeba na vyplnění dutin klenby a pak,kolik bude stát různá výplň.Co se táče zátěže,klenba unese neskutečnou zátěž.Spíše je to otázka pevnosti kotevních zdí.

JABRAKA

jabraka*
hodnocení

0x

Už jsem psal o tom,jak jsem na chalupě vyrovnával klenuté stropy nad chlévy.Je to postup velice netradiční,ale vyzkoušený,levný a bezpečný,dokonce i zajišťuje tepelnou izolaci a dostatečnou pevnost a nosnost výplně.

Pro vyplnění prostoru nad klenbou jsem použil prázdné skleněné lahve.Ty mám naskládány do pískového lože a zase zasypány pískem pro každou vrstvu,.Nahoře je vybetonovaná deska pro další instalace.

JB

To Jabraka-taky dobré.

Jinak-klenba,pokud je dobře udělaná,tak se zátěží nerozpadne,tudíž když se zasype do roviny (dělala se běžně suť,škvára,písek atd) a nabetonuje tak vydrží,pkd se vbere jen jedna cihla,může se celá rozpadnout!

hodnocení

0x

Buď použijete postup a těžký matroš od kolegy Jardy, nebo použijete liapor, ekostyren, atd. vysypete a položíte OSB desky.

Zkrátka něco lehkého.

paldas*

Nejspíš budu řešit stejný problém, co si byslite o perlitobetonu?

paldas, kočkopes, něco mezi betonem a lehkým zásypem. Pevnost betonu to není, lehkost výplně taky ne..

Suchá výstavba je lepší...

josfe
hodnocení

Díky za rady tž lze udělat toto:

1.vyrovnost porobetonem do roviny

2.polozit polystyrenove desky cca 12cm

3.zalít betonem cca 7cm (porobetonem)

4.nahoru osb 12mm

díky za případné doplnění

PEPA

josefe, je mnoho možností..

já bych šel do:

1) vyrovnat ekostyrenem či liaporem do roviny

2) položit 2x5cm EPS 100Z

3) izolaci na kročejový hluk

5) OSB desku ve dvou vrstvách

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]