Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nástěnná baterie protíká kolem páky

Od: adecko® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Mám u dřezu nástěnnou pákovou baterii a poslední dobou čím dál častěji kolem páky trochu protíká voda. Někdy teda i víc. Není to sice proudem, ale než třeba přijdu z práce na malou loužičku na lince to někdy vydá. Dá se to opravit nebo rovnou koupit novou baterii. A nějaký tip na kvalitní nástěnnou s roztečí 100mm, abych nekoupila nějaký šmejdík?

Díky za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

frame*
hodnocení

0x

S největší pravděpodobností se jedná o poškozenou kartuši, která se dá vyměnit tak, že se sejme kryt ukazatele teplé/studené vody. Pod ním se nachází šroub imbuz, který se povolí a páka je sundaná. Pak se dá kartuše sikovkama vyšroubovat a vyměnit.

Jestli se to vyplatí se rozhodněte sám/a. Zeptejte se v železářství na cenovky. Já to řešil výměnou celé baterie. Nástěnou jsem koupil v hornbachu za cca 500 kč a v siku stojánkolvou k umyvadlu za cca 350 kč.

hop®
hodnocení

0x

Někdy pomůže sundat páku a dotáhnout kartuš, někdy je třeba kartuš vyměnit, většinou bývá nejjednodušší vyměnit celou baterii.

V hobbymarketech není rozumné kupovat ty nejlevnější, v rozumných instalatérských potřebách bývá už i ta nejlevnější aspoň trochu kvalitní. Orientačně můžete juknout třeba sem...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já ty kartuše běžně měním. Bývají v cenách od 210 do 320 Kč. Když zastavíš přívody teplé i studené vody a tu pákovku rozebereš podle návodu výše, tak ji pak vem do jakéhokoliv železářství, kde vedou tento sortiment a podle tvarů otvorů a výčnělků, případně gumového těsnění si kup novou a s opačným postupem ji tam zase zamontuj spátky. Takhle to dělám i po spřátelených sousedech a je to jen za cenu té kartuše. Tak do toho. Ahoj.

hodnocení

Obávám se, že s jedním (možná dvěma - nemám dost přehled ) šroubovákama a těma nejmenšíma kleštičkama co existují, to nebude to pravé ořechové. Tohle už považuju za vysoce odbornou práci a přenechávám odborníkům. Pánové by možná zvládli, já teda ne. Navíc bydlím pod střechou a pod mým bytem tři další na vytopení. Ale dík za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]