Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky lak na drevenou podlahu?

Od: dobrmaniak* odpovědí: 6 změna:

Chci delat podlahu ze severske borovice o tl.3cm.manzelka chce transparentni lak,ktery nezežloutne.poradi nekdo, jaky je kvalitni a zustane transparentni?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zabu
hodnocení

0x

Nejtrvanlivější(podle mě) je určitě dvousložkový. Má jednu velkou nevýhodu. Není EKO, a než vyschne smrdí. Počítejte nejmíň se dvěma nátěry a to dá i v tomhle teple 2-3 dny schnutí. Mám touhle barvou natřené parkety v pokoji, a nepoznáte po čtyřech letech užívání, že ten nátěr není čerstvě udělaný.

Možná bude někdo tvrdit, že nové laky(EKO) na vodní bázi jsou stejně dobré. Po moji zkušenosti, kdy jsem se nechal ukecat, a použil jsem je na okna, která budu muset po třech letech natírat, EKO už nikdy. Loupe se to dolů v plátech, vůbec to na dřevo nechytlo. Ta okna, která jsem natřel klasicky fermeží a vrchní barvou, jsou stále hezká. EKO mi nesmí už domů. Jsou to barvy dobré na tahání peněz z kapsy.

kubaaa*
hodnocení

0x
Zkuste Sidolux. Jedna se o akrylatovy lak a je reditelny vodou. Bude potreba nekolik nateru.

jabraka*
hodnocení

0x

Máme novou podlahu z borovice a používáme olejový nátěr.Je to zasychavý olej a postupně zasychá vzdušným kyslíkem,lze dvakrát do roka obnovit.Výrobců je řada,třeba OSMO.

JABRAKA

asd*
hodnocení

0x

Dvousložkový polyuretan...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já jsem na parkety (vlysy)z roku 1930, použil dvousložkový lak a to ve čtyřech vrstvách. Je to na tý podlaze v celém patře už asi 15 let a ani se to nějak nehlo. Vrstva dělala dojem, že na podlaze leží sklo. Vodové ECOše můžou být tak nejvýše na stropě. Kde se chodí, tam má být tvrdá vrstva a ne slabý film. A že to smrdí, schne a tvrdne to rychle. Ahoj.

hodnocení

0x

No bud nějaký dvousložkový podlahový lak v několika vrstvách, který vytvoří silnou vrstvu, která se někomu líbí a někomu ne a špatně se opravuje.

Anebo nějaký olej či tvrdý vosk, nevytvoří silnou vrstvu a dobře se opravují případné neduhy.

Lak nezežloutne, to zežloutne dřevo pod ním, v tvém případě ovšem zčervená, jako každá borovice. A žádný lak na světě tomu nezabrání. Laky s různými UV filtry proces zpomalí, ale v žádném případě nezastaví. Za pár let podlaha prostě ztmavne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]