Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej plechovkového piva

Od: mike1sd odpovědí: 10 změna:

Hezký den. Chci se zeptat, zdá má někdo zkušenosti s prodejem plechovkového piva. Mám představu, že bych jako brigádu přes léto na turisticky frekventovaném, ale od civilizace odlehlém místě prodával studené plechovkové pivo, které tam každý den přinesu v chladícím boxu. Předpokládám, že je k tomu potřeba živnostenské oprávnění. Jsou ještě nějaké další předpisy, které je nutné u tohoto dodržet? Předem díky za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kromě věcí zde již zmíněných - musíte se dohodnout s vlastníkem pozemku. Nemůžete si jen tak vybalit stánek kde vás napadne. U nás má většina pozemků nějakého vlastníka.

mikikus*
hodnocení

0x

hygiena - skladování za určité teploty, potravinářský průkaz atd. ale možno dělat i neofiko, na černo, silně ale pochybuji o rentabilitě .. .. př. koupíte nějakou 0,5l plechovku piva za 12,-, prodáte dejmetomu za 15, možná 20 Kč, kolik takových plechovek musíte prodat, abyste vydělal 500 Kć/den -- 60-100 ks, myslím si že nereálné a dělat to pod 500/den je nesmysl to jsou lépe placené brigády

mike1sd

potravinářský průkaz mám, živnosťák momentálně pozastavený, ale ten není problém obnovit. Chtěl bych prodávat pouze vychlazené nápoje v plechovkách, právě kvůli hygieně. Nápoje ve skle nechci kvůli hmotnosti. Jedná se mi o to, jestli někdo nevíte o nějakých podmínkách které musím dodržet - jako, mít na místě podnikání vyvěšený živnostenský list a podobně. Nabídka by byla 2 druhy piva - normální pivo, třeba Gambáč a pak ovocné pivo, obojí 0,5litru a obojí za stejnou cenu 40kč. Myslím, že v létě na sluníčku si po pětikilometrový tůře to pivko leckdo rád dá i za tu cenu. A je to místo, kde projde okolo 100 lidí za hodinu. V Praze se bězně prodává třetinka plzeňskýho za 35 korun. Tak si nemyslím, že ta cena je přehnaná. A když za den prodám 50 plechovek tak mám vydělaný litr. Jen mám obavy, aby mě někdo nenapadl, že porušuju nějaký předpisy. Mimochodem to místo je v CHKO, ale když budu přímo na cestě a odnesu odpadky, tak by to snad nemusel být problém.Jde mi hlavně o ty náležitosti,které u toho musím splnit.

hop®

Možná řeknu kravinu, ale:

Pokud prodáte plechovku, turista si ji odnese a někde dále po dopití pohodí. Pokud prodáte zálohovaného lahváče a kelímek, tak láhev se vrátí hned a s kelímkem nikdo nijak daleko nepůjde, takže budete mít možnost opravdu odklidit nepořádek z podnikání.

Mimo jiné asi budete muset řešit nějak odevzdávání odpadu, pokud to budete házet do popelnice, tak Vám soukromá popelnice stačit nebude a v případě společné popelnice Vás zastřelí sousedi, kteří nebudou mít kam vyhazovat...

doplněno 18.06.13 23:47:

Tím Vás samozřejmě nechci odradit, myslím, že to není špatný nápad, když doladíte všechny podrobnosti...

doplněno 19.06.13 00:00:

Mimochodem, na prodej plechovek asi zdravoťák není nutný...

mike1sd
hodnocení

Pokud si ji odnese a někde dál pohodí, tak s tím fakt nic nenadělám. V tomto případě si ale myslím, že je úplně jedno, jestli si tu plechovku koupil v kauflandu nebo u mě, pokud ji chce pohodit, tak to prostě udělá. Supermarkety taky neřeší, co jejich zákazníci udělají s obaly od zboží, které si u nich nakoupili. Tedy, v místě kde budu prodávat, budu mít svůj odpaďák. Víc pro to udělat nemůžu. Sešlapaný plechovky můžu dávat do bedny a na konci sezóny odevzdat do sběrny a ještě na tom vydělat pár korun :)

ladinpraha*

Tak mě napadá - všude se platí za pronájem místa. I ta veřejná komunikace někomu patří.

hop®

Ládine ano, ale pokud bude prodávat třeba z upraveného přívěsu, jde spíš o "parkovné", pokud by prodával na placeném parkingu. I takto lze obejít předpisy...

mike1sd
hodnocení

Máte pravdu, ale jak to vyřešit, když bych chodil po lese s ostatními turisty, tedy nebudu na jednom místě, ale průběžně se budu přemísťovat. Navíc se jedná o oblast, kde se platí vstup, tedy i já budu mít vstupenku.

buss

A ten kdo vlastní tu oblast si tam nechá někoho prodávat na sebe? To mělo být řečeno hned v úvodu.

martin1965*
hodnocení

0x

Já bych se toho nebál,

pokud je Vám víc jak 18 let a zařídíte si živnostenský list na nákup a prodej, tak není problém. Samozřejmě všechny peníze, co si vyděláte, musíte dát do daňového přiznání za příslušný rok. Otázka je, kdo Vám prokáže, co jste prodal, a kolik musíte přiznat. Čím drobnější prodej, tím lépe pro Vás. Musíte být holt v dobrou dobu na správném místě a určitě budete mít úspěch. Furt lepší než čekat, co Vám kdo dá. Přeji mnoho úspěchů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]