Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asfaltová šindel sklon 7°

Od: lukascv odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

prosím oradu. Mám pultovou střechu ze sbíjených vazníků, pobití bude OSB 22mm. Sklon střechy je ale jen 7°. Můžete mi poradit jakou použít krytinu? Neznáte asfaltovou šindel pro tak nízký sklon. Děkuji za reakci. Lukáš Fuka

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Existuje řada typů šindelů,které se pokládají jako pásy a mají lepicí vrstvu.U nich podtékání vody nehrozí.

JABRAKA

lukascv
hodnocení

Můžete mi prosím doporučit nějaký typ? Děkuji

figurek*
hodnocení

2x

jsem neporozuměl vaší poznámce, že plechovou střechu nechcete kvůli hluku. Pod plechovou střechu se obvykle dává aspoň jedna vrstva tepelné izolace, která spolehlivě funguje také jako protihluková zábrana. Z vlastní zkušenosti vám můžu říct, že pod plechovou střechu proniká méně hluku, než pod normální skládané tašky.

lukascv
hodnocení

Je pravda že se izolací dá hlučnost snížit, ale ze zkušenosti bratra, který má právě plechovou střechu tuto variantu nechci. Není nic horšího než aby vás budil sjíždějící sních s ledem ve tři ráno

figurek*

Váš bratr ale nemá sedmistupňový spád střechy, že ne? Promiňte, ale po sedmistupňové střeše vám sníh moc rychle jezdit nebude.

hans75

rychle ne, ale pomalu. O to je možná horší a nebezpečnější. Pomalu se sune k rýně, kde se zarazí a kde narůstá až zledovatělý převis už je tak velký a těžký, až pompézně žuchne dolu. Mám to doma, do dvora, kam v zimě chodíme minimálně, proto nejaké zábrany neřeším a beru to jako fakt a dlouhým klackem převisy zavčas omlátím.

jabraka*
hodnocení

2x

Strejda Google ti ukáže desítky aplikací.Většina bude levnější i méně pracná než plechová střecha.

JABRAKA

lukascv
hodnocení

našel jsem toho hodně ale nenašel jsem asfaltové šablony pro sklon 7 stupňů. Pro tak malý sklon jsem našel pouze modifikované pásy

hodnocení

0x

musíte napsat o jakou střechu se jedná ( dům, altán, garáž, chlívek pro slepice atd ). U asfaltových šindelů se doporučuje minimální sklon střechy tuším 12 stupňů. Proč chcete asfaltový šindel proč ne plech? Při pokrytí plechem by 7 stupňů neměl být žáden problém. Asi tak

doplněno 08.11.12 21:03:

po sedmi stupňové střeše sníh fakt nespadne to rychleji odtaje do žlabu

lukascv
hodnocení

Jde o rodinný dům, plechovou střechu nechci kvůli hluku spojeného s touto krytinou. Uvažuji o modifikovaných pásech

mili3478*
hodnocení

0x

asfaltove sindele se nepokladaji na tak nizky sklon

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]