Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posuvný systém

Od: bona* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

rekonstruujeme domek a ráda bych měla mezi kuchyné a obyvacím pokojem nějaký skleněný systém posuvných dveří. Chci mít možnost oddělit kuchyň například, když příjde návštěva. Nevíte jaká firma to dělá?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dříve se ženská, se svými smaltovanými otřískanými hrnci, zašlými vařečkami a hliníkovými udělátky, zavřela jako na samotce do kuchyně. Dnes máme pěkné vybavení kuchyní a máme-li jakž takž pořádek, jen provozní čurbes, vůbec není potřeba něco schovávat. Není za co se stydět. Je to o zvyku. V bytech, jako mám já, jsou z kuchyně do obýváku dvojkřídlé dveře, které jsme snad všichni dali pryč. Jen babky je mají skrz teplo, aby nevytápěly velký prostor. ;) Viděla jsem pár dveří, které měly uzavírat místnost - shrnovací, skládací, křídlové, posuvné, lítačky. A stejně byly stále otevřené, nikdo je nezavíral. Vy určitě dáte nemalou částku, přežijete zedníky, montéry a pak je nebudete stejně používat. Za ty prachy si raději kupte myčku a máte stále uklizeno! ;)

bonie*

souhlas s babkazov

při běžném životě se naprosto nepoužívají, zavíráme je akorát na vánoce :-D

filipp*
hodnocení

1x

Pokud chceš posuvné dveře do zdi, tak musíš koupit a do zdi zabudovat takzvané stavební pouzdro.

Hlavní výrobce jsou český JAP a italský Eclisse. Italové to vymysleli před dvaceti lety a celej svět to od nich kopíruje, kvalita je stejná (před lety jsem je dodával na velkou stavbu).

Na tý montáži neni nic těžkýho, i na internetu jsou návody ke stažení, ale musíš mít připravený ten stavební otvor. Řemeslníci si za to řeknou okolo 5 tisíc.

Ty pouzdra jsou dělaný na dřevěný dveře, takže se ještě musí dokoupit speciální držák na skleněné dveře - cca 3 tisíce.

Další možností je mít je v posuvu na zeď. Nevypadá to tak dobře, ale můžeš dost ušetřit.

repkin*
hodnocení

0x

Přinejmenším sklenáři by to měli zmáknout, obávám se ale, že to bude docela drahé.*cteni*

mowla*
hodnocení

0x

Dělá to leckterá firma - otázkou volby firmy konkrétní je - co chceš namontovat (viz níže) a kde je ten domek (pravděpodobně si nevybereš firmu z druhého konce republiky)...
Třeba tady vvsklo.cz/... si o posuvných dveřích můžeš něco počíst a pokoukat. Především si totiž musiš vybrat, zda chceš dveře montované na zeď a nebo do pouzdra (´do zdi´) - druhá varianta je (podle mne) lepší, ale i dražší.
Pak oslov firmy ve nedalekém okolí a nech si udělat cenovou nabídku na vybranou variantu dveří, vrámci nabídky chtěj i reference na již dohotovené zakázky (a poptej se majitelů/investorů na zkušenosti se zvoleným dveřním systémem i firmou celkově).

doplněno 17.06.13 08:32:

BabkozOV - obávám se, že posuvné dveře, zejména ´slušné´ celoskleněné, jedna myčka ´nespraví´... Zvlášť, pokud by si tazatelka vybrala dveře do pouzdra a tedy do jejich ceny musela započítat i stavební úpravy, byla by to přinejmenším myčka i se sporákem...

:-D

myslbek
hodnocení

0x

ahoj, řešili jsme tohle loni. taky jsem chtěla dveře, ale pak jsem někde na netu zahlídla takovou skleněnou stěnu. tak jsme začali s manželem pátrat. je to grafické sklo, kde si můžete vybrat i motiv. nechali jsme si udělat takovou polostěnu. je to efektní. dělá to jedna firma z přerova. podrobnosti si určitě najděte na netu - grafosklo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]