Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rekonstruujeme domek a ráda bych měla mezi kuchyné a obyvacím pokojem nějaký skleněný systém posuvných dveří. Chci mít možnost oddělit kuchyň například, když příjde návštěva. Nevíte jaká firma to dělá?
Dříve se ženská, se svými smaltovanými otřískanými hrnci, zašlými vařečkami a hliníkovými udělátky, zavřela jako na samotce do kuchyně. Dnes máme pěkné vybavení kuchyní a máme-li jakž takž pořádek, jen provozní čurbes, vůbec není potřeba něco schovávat. Není za co se stydět. Je to o zvyku. V bytech, jako mám já, jsou z kuchyně do obýváku dvojkřídlé dveře, které jsme snad všichni dali pryč. Jen babky je mají skrz teplo, aby nevytápěly velký prostor. Viděla jsem pár dveří, které měly uzavírat místnost - shrnovací, skládací, křídlové, posuvné, lítačky. A stejně byly stále otevřené, nikdo je nezavíral. Vy určitě dáte nemalou částku, přežijete zedníky, montéry a pak je nebudete stejně používat. Za ty prachy si raději kupte myčku a máte stále uklizeno!
Pokud chceš posuvné dveře do zdi, tak musíš koupit a do zdi zabudovat takzvané stavební pouzdro.
Hlavní výrobce jsou český JAP a italský Eclisse. Italové to vymysleli před dvaceti lety a celej svět to od nich kopíruje, kvalita je stejná (před lety jsem je dodával na velkou stavbu).
Na tý montáži neni nic těžkýho, i na internetu jsou návody ke stažení, ale musíš mít připravený ten stavební otvor. Řemeslníci si za to řeknou okolo 5 tisíc.
Ty pouzdra jsou dělaný na dřevěný dveře, takže se ještě musí dokoupit speciální držák na skleněné dveře - cca 3 tisíce.
Další možností je mít je v posuvu na zeď. Nevypadá to tak dobře, ale můžeš dost ušetřit.
Dělá to leckterá firma - otázkou volby firmy konkrétní je - co chceš namontovat (viz níže) a kde je ten domek (pravděpodobně si nevybereš firmu z druhého konce republiky)...
Třeba tady vvsklo.cz/... si o posuvných dveřích můžeš něco počíst a pokoukat. Především si totiž musiš vybrat, zda chceš dveře montované na zeď a nebo do pouzdra (´do zdi´) - druhá varianta je (podle mne) lepší, ale i dražší.
Pak oslov firmy ve nedalekém okolí a nech si udělat cenovou nabídku na vybranou variantu dveří, vrámci nabídky chtěj i reference na již dohotovené zakázky (a poptej se majitelů/investorů na zkušenosti se zvoleným dveřním systémem i firmou celkově).
BabkozOV - obávám se, že posuvné dveře, zejména ´slušné´ celoskleněné, jedna myčka ´nespraví´... Zvlášť, pokud by si tazatelka vybrala dveře do pouzdra a tedy do jejich ceny musela započítat i stavební úpravy, byla by to přinejmenším myčka i se sporákem...
ahoj, řešili jsme tohle loni. taky jsem chtěla dveře, ale pak jsem někde na netu zahlídla takovou skleněnou stěnu. tak jsme začali s manželem pátrat. je to grafické sklo, kde si můžete vybrat i motiv. nechali jsme si udělat takovou polostěnu. je to efektní. dělá to jedna firma z přerova. podrobnosti si určitě najděte na netu - grafosklo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.