Nejste přihlášen/a.
Prosím, poraďte mi, jak se můžu zbavit kuny, která se nám zabydlela na chalupě a navíc teď má ještě mladé. Děkuji. Milena Otevřelová
Kunu chytíte do sklopce, ale trvá to měsíc. Sklopec musíte přikotvit k zemi. Kuna může sklopec převrátit a dvířka se otevřou.Celou dobu jej bude obcházet, musíte jí tam měnit návnadu. Mají rády sušené ovoce. A nebo - injekční stříkačkou odeberte ze slepičího vejce trochu bílku a vpravte do něho trochu fridexu. Nemá se to - dělá se to.
doplněno 16.06.13 22:22:Jen z doslechu, nemám odzkoušené. Nechat na půdě hlasitě puštěné rádio. Prý se kuna odstěhuje.
Nechávám ji být - nejsem na chatě až tak často, abychom si vzájemně překáželi. A kromě nějakého nočního šramotu mi škodu nedělá.
Ahoj. Někdy ji nelze nechat být. Já jsem musel zadělat veškeré otvory do domu. A to v čase, kdy jsem ho podřezával pro vodorovnou izolaci. U kůlen jsem to nezvládnul a tak byly ty prostory nechutně hodně zakáleny. Když se v domě nebydlí, je to problém. Je zapotřebí ji nenechat napokoji a stále ji vyrušovat. Ještě jsem skoušel použít vlasy a nebo psí chlupy. Co ale zabralo nevím. Jedno zvířátko jsem našel u garáže pod slabou vrstvou sněhu. Jestli ji něco zabilo, srazilo auto a nebo na něco chcípla. Nevím. Elektrický plašiče moc nefungují. Ale,soused (jinde) už dvě chytil do sklopce. A taky 2x ježka. Ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.