Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staci stavebni ohlaseni?

Od: adomoonn odpovědí: 10 změna:

Dobry denn. Zacal jsem stavet kulnu (5 x 6m) na stejnem miste, co stala kulna stara (4,5m x 6,5m) povazoval jsem to jako renovovani a proto nic na urade neohlasil..Ted vsak na Internetovych strankach zjistuji, ze jsem asi preci stavbu ohlasit mel..

Nova kulna je upevnena na 7 patkach z betonu, dreveny ram je uz hotovy.Cela stavba je na mem pozemku s dostatecnou vzdalenosti k pozemku souseda..prosim o radu, jak mam tuto situaci nejlepe vyresit ohledne uradu:)

Dekuji za odpoved R.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Já bych to nechal tak, pokud to nemá kdo prásknout.

pt®

Jak píše "buss", nechala bych to tak. Maximálně nahlásit na st. úřad, že provádíte "stavební úpravu a údržbu" , což zahrnuje rozebrání celé kůlny a také použití, jak stávající, tak nové stavební prvky. - pt

laik*
hodnocení

0x

Podle meho laickeho pravniho nazoru jsi odstranil nosnou konstrukci (nebo zmenil vnejsi rozmery puvodni stavby), proto nejde o renovaci, ale o zmenu dokoncene stavby. Protoze vysledna zastavena plocha je vetsi nez 25m2, ale zaroven mensi nez 50m2, tak to musis ohlasit ( §104, odst.2 Stavebniho zakona).

Tomuto rozboru ale nemuzes verit. Pockej si na vyjadreni nekoho, kdo do toho opravdu vidi *smich*

adomoonn
hodnocení

Dekuji ti za odpoved ,,laiku,, ano ja vim, do 25m2 bych nemusel hlasit vubec nic..Zitra se vracim do Cech a v pondeli tedy vykrocim odvazne na stavebni urad(v miste, kde mam chalupu a ,,novou nedodelanou kulnu,,) a budu doufat, ze kolem nebude zadny chaos..

uska*
hodnocení

0x

Nebázněte s ohlašováním. Je-li kůlna zamalována v katastru, tak nedělejte nic. Kůlnu jen opravujete. A že nesouhlasí rozměr? Neva, víte kolik chyb je v katstrálních mapách?

Nebo chcete po dostavbě nové kůlny jí necht geodetem změřit? Pak ano, běžte se nahlásit.

adomoonn
hodnocení

Stara drevena kulna v Katastru zamalovana je .. je vsak faktem, ze z ni nezbylo vubec nic. Vse bude zase drevene ale nove.. Kdyby byla ,,zastrcena,, neresil bych to ale ,,ona,, doslova zari ve volnem prostoru a stoji nedaleko frekventovane silnice.

Cetl jsem o ,,cerne stavbe,, kdy musim nasledne otevrit penezenku rozesmate pokute a pozvat demolicni cetu :) Jasne,cetl jsem i o dodatecnem povoleni...

Hm a sousedi, vidime se 5x do roka..da se jim verit?

adomoonn
hodnocení

...verit se jim neda :)

ronyx*

Zdravím,
řešil bych to pro klid duše následovně:
- napsal bych si papír, kde bych stavebnímu úřadu v místě umístění kůlny oznámil, že na kůlně číslo XX (pokud nějaké má) na parcele číslo XX budu provádět drobnou údržbu - výměnu částí poškozeného vnějšího pláště, opravu oken a dveří a výměnu větrem poškozené střešní krytiny za novou krytinu stejného typu
- papír bych odnesl na stavební úřad a zeptal bych se, jestli jim to takhle stačí (po formální stránce)
- nechal bych si potvrdit kopii předáného hlášení (a to i v případ, že by mne přesvědčovali, že žádný papír na to nepotřebuji) - pro případ, že by se někdo v budoucnu "probudil", tak ať je něco v ruce
Pokud by se v případě hodně blbé shody okolností třeba někdo později začal šťourat v tom, že jste kůlnu zboural a postavil znova, vžycky můžete tvrdit, že při opravě jste zjistil, že jsou narušené i další konstrukce a že jste je tedy jen vyměnil při jedné práci a že jste to jen zapomněl ohlásit. Za to už vám hlavu nikdo neutrhne - černá stavba to nebude a v nejhorším, kdyř by se nědko hodně blbě vyspal, tak budou hrozit max. pokutou pár korun.
Nejspíš si vás už ale nikdy nikdo nevšimne a vy budete mít klidnější spaní.

doplněno 21.06.13 18:42:

V každém případě - když by se vás někdo na stavebním ptal, tak musíte tvrdit. že budete dělat jen malé opravy atd. Prostě udělat ze sebe tak trochu blbýho, ale snaživýho..;)

uska*

@ronyx hmmm to je pěkné, ale opravy a údržba i terénní úpravy se již stavebnímu úřadu nehlásí, to bývalo kdysi . Takže kdyby tazatel i dopis poslal poštou (aby měl doklad), tak se mu může stát, že tam přijde nějakej horlivec ze st. úřadu čmuchat. Proč na sebe pozorňovat? ... Při ústním jednání, kdyby si mě někdo předvolal bych sdělila. Chtěla jsem jen stavbu opravit a při rekonstrukci jsem zjistila, že je stavba narušena více než bylo známo... aby nehrozilo zřícení, úraz, tak jsem stavbu zabezpečil ...

adomoonn
hodnocení

Moc vam vsem dekuji za odpovedi. Tak jsem konecne na chalupe a hned v pondeli jsem zasel na St.Urad.. zeptal se ciste informacne pro budoucne planovanou opravu, ci predelavku stare kulny.. p.urednice celou dobu hledela do paragrafu z roku 2006 ..takze Uzemni rozhodnuti, souhlas sousedu a dokonce silnice.. i kdyz jejich pozemek je treba i 50m od kulny vzdalen.. dale ohledne zvetseni kulny..zmena v zaznamu zivotniho prostredi.atd. .Jasne, ze vse musi byt projektovano ing. .. Rikal jsem ji, ze se jedna o jednoduchou stavbu bez zakladu..vubec ji to nezajimalo..tak ze asi tak:) Vsude ctu, ze do 25m2 jiz neni treba zadnych povoleni pri vice jak 2m od soused.pozemku..no priznavam se..probudil jsem se ze snu..Preji vsem krasny den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]