Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Investice do činžovního domu

Od: essi odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,chci znát názor někoho,kdo má podobnou zkušenost nebo aspoň se vyzná. Jmenuju se Petr a je mi 20let. Od 15ti let pracuju brigádně(cca 180hod/měs.) ...4roky ... a ted rok + půl pracuju na stálo v nejmenované firmě. :) Za celou dobu až do teď jsem si vydělal a naspořil 1 300 000. Zhruba rok koukám po investicích do ČD/BD Chtěl bych investovat do cca 3M,zaplatit 1M a zbytek na Hypo. Má někdo zkušenost do které lokality nejít a vůbec se nezajímat o tuto lokalitu(vím že ústecký kraj).Momentálně se mi velmi zamlouvá BD v Plané u českých budějovic. sreality.cz/... Co si myslíte o investici? Prosím jen pořádné odpovědi,děkuji moc,pěkný večer.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, hned na úvod Vám napíši, že bych rozhodně investoval jiným směrem. Ale, netroufám si radit kterým, resp. kam. Ale, investovat do nemovitosti, na kterou nemám peníze a musím si půjčit (hypotéka je jen cizí slovo pro dluh), tento dluh splácet, udržovat nemovitost, ze které bude příjem jen z nájmů, hledat vhodné nájemce a ty pak ohlídat - to ne. Platební morálka nájemců je hrozná a zákony Vás neochrání. Pokud přesto trváte na původní myšlence, tak by ten dům měl být logicky v lokalitě, kde se dá očekávat vysoké nájemné a více obyvatel (možných nájemců). Tolik můj názor. Zdravím!

tomaslad*

Souhlas s ben. S 1,5 mega uspor nedosahnes na kyzene ROI. ( nakup cinzaku, business z pronajmu... ) Proste se to v praxi "neokoti".

Ze se to neokoti, tim myslim, ze neprekonas Bod zvratu. Vypadas inteligentne a pricenlive, dej si vse do excelu a udelej si business analyzu, hlavne nepodcenuj naklady a pracuj s reservami a realistickymi vynosy ( a danemi )

Good luck

hodnocení

0x

Investice do bytu je dobrý nápad, nájem umoří splátky hypotéky a hodnota majetku roste. Musí se ale velmi dobře vybírat - u některých bytů jsou hrozivé fixní provozní náklady a tam se potom nájmem moc nevydělá. Dobré je také investovat do pozemků - třeba do klasického pole. Koupit co možná nejlevněji co největší kus, pronajmout zemědělci. Něco to vydělá a zároveň hodnota pozemku poroste. Milion 300 tisíc není moc, ale možná i nějaký spekulativní nákup by už šel - někde s výhledem změny na stavební pozemek. To chce ale prvně investovat do kontaktů.

essi
hodnocení

Díky všem za odpovědi,vím že 1,3M není moc,ale na to že rok a půl mám po škole a předtím jsem chodil na SŠ tak jsem s tím spokojen. Díky moc za rady,asi se spíše podívám po nějakém bytu.Nebo po nějaké podílu na ČD,pěkný den Vám všem.

ben®

Dobrý den, Vaše schopnost a chuť vydělat legálně peníze a v tomto věku je obdivuhodná. To je jisté.

Proto by bylo dobré investovat dobře. Jenom bych Vám doporučil vyhnout se v životě pojmům "dluh" a "spoluvlastnictví" (ať už to bude pojmenováno různě). To potom může způsobovat problémy. Zdravím!

sebod*

1,3M není moc, ale není také málo. Ani ne před týdnem jsem rady psala, že se tu prodával dům se třemi bytovými jednotkami za 1,5 . Majitel se dostal do fin. problémů, na prodej spěchal, takže cena byla velice příznivá pro kupujícího. V domě jsou tři byty, kde má stálé nájemníky kolik let. Nájem 7.000,-Kč. To je velice dobrá investice. Takže koukat kolem sebe, poslouchat co se kde šustne, rozhodit "sítě" mezi lidmi, kteří se k těmto informacím dostávají.

essi
hodnocení

Díky všem za rady a vlatsní názory,určitě mi hodně pomohli a budu se podle nich řídit. Teď pokud vyjde i jeden obchod a splním "prodej měsíce" tak si budu moci dovolit i dražší dům/byt či ještě pár let počkám,vše je ve hvězdách :) Díky moc všem,pěkný zbytek dne.

ben®

Dobrý den, ještě mne napadlo, že možná dobrá cena za nemovitost by se dala i vydražit. Internet nabízí řadu informací o konání exekučních dražeb nemovitostí a ceny jsou asi příznivé. Ano, někdo to může považovat za obohacování se na neštěstí jiných, ale to je život. Zdravím!

essi
17.06.13 23:25
hodnocení

Díky :))

karjala*
hodnocení

0x

Můj názor je, že existuje něco jako dobrý dluh. Jestliže je současná sazba hypoték něco kolem 3 % a jste schopen v Praze vydělávat něco kolem 5 %, pak se vyplatí i půjčit. Byty, které jsou dobře pronajímané jsou menší, takže na ně nepotřebujete ani tak vysokou hypotéku. Např. Garsonku cca za 1,7 mil jste schopen koupit, za nějakých 6 - 7 tis (dle lokality) schopen pronajmout. To máte příjem ročně 72 - 84 tis příjem, cena 1,7 mil, roční výnos 4,9 %. To vám bez problémů pokryje náklady na hypotéku a ještě se vám bude byt postupně přesouvat do osobního vlastnictví.

doplněno 26.06.13 22:29:

v osobním vlastnictví ho budete mít od začátku, myslela jsem část, která je úvěrovaná bankou, se bude stávat vaší :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]