Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu to natřít?

Od: hexi* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

můžu dřevo v tomhle stavu po celkovém obroušení natřít lazurou, konkrétně jsem si našel tuhle: drevobarvy.cz/...

Díky za případné rady,

Můžu to natřít?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tomuhle zamodralému dřevu, když je už vyschlé nic neublíží a nějaký nátěr mu jen prospěje. Můžeš použít téměř cokoli. Ten Herbol je určitě dobrý, ale na tohle se dá použít i cokoliv levnějšího. V Barvách a lacích ti něco poradí, nebo si něco určitě vybereš.

hexi*
hodnocení

Ještě jsem zapoměl dodat, že je to do exteriéru.

doplněno 15.06.13 22:26:

A jestli pod lazuru mám příkoupit toto: drevobarvy.cz/...

Snad už je to vše. :D

tomasek*
hodnocení

0x

No mě to teda přijde pořád málo obroušené. Jako kdyby to bylo broušené jen ručně smirglem... Určitě bych to zbrousil víc (např. nástavcem na vrtačku, vibrační bruskou apod.).

hexi*
hodnocení

Brousil jsem to s nádstavcem na flexe, cca 2 mm dole. Takhle vypadají ostatní

Můžu to natřít? #2
tomasek*

No přijde mi, že je tam pořád spousta předchozího laku. Na to Vám ta lazura moc chytat nebude (nebude se to dostatečně vpíjet). A pokud ano, tak to nakonec bude mít jinou barvu, než kterou by mělo mít (když by se to dalo na zcela "čisté" dřevo).

hexi*
hodnocení

Ty černé šmouhy podle mě není lazura, ale hniloba nebo co to. Mám už tu jeden příspěvek, kde mi odpověděl jeden člověk a celkem na nic. Právě nevím jestli to ještě víc brousit, ať nakonec nedávam pryč 1cm, nevím jak budou vypadat ostatní, ta co je na fotce, tak je v nejhorším stavu.

doplněno 16.06.13 10:13:

Lak už tam žádny jinak není, je to když po tom přejedu jen čisté dřevo, ale ty šmouhy tam jsou a nevím jak hluboko a nevím co to udělá až to znova natřu.

doplněno 16.06.13 10:15:

Jo teď mi došlo, že myslíte tu druhou fotku, to je mi jasné to budu ještě brousit, ja teď psal k té první, tu jsem obrousil o ty 2 mm dolů a pořád to vypadá takhle

tomasek*

Občas je ten předchozí nátěr "zažraný" celkem hluboko. Ono i třeba neošetřené dřevo je několik mm na povrchu "na odpis", ale podtím už je to ok - často ani dřevo nebrousím, ale vezmu to rovnou hoblovačkou... Vzal bych to ještě víc (když budu mluvit o tom prvním prkně, resp. obrázku). Jde o to, co má být vlastně cílem - jestli jen ošetřené dřevo (aby něco vydrželo), nebo jestli to má i nějak vypadat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]