Nejste přihlášen/a.
Prosím někoho, kdo by mi poradil... Jsem v nájmu u soukromého pronajimatele, a po dvou letech jsem si našla pro mne výhodnější bydlení Nájemní smlouva mo končí tento měsíc, posledního a tak nemusím podávat výpověď s nájmu. Majitel se dozvěděl o mém úmyslu se odstěhovat a ten den, mi nechal odpojit vodu.,přesto, že u nás se voda odpočítává každé čtvrtletí, což bude až na konci tohoto měsíce a platí se pak po obdržení vyúčtování. mám děti a jsme tedy už od včerejška bez vody a na mou prosbu nereaguje, ani mi nedal majitel vědět, že mi chce vodu vypnout,ani na mně nezazvonil, jen přišel vodař a vypnul mi to. PROSÍM, MOHU SE NĚJAK BRÁNIT, NEBO MOHU PORUŠIT PLOMBU A SAMA SI VODU ZAPNOUT?NEMOHU BÝT BEZ VODY, DO DOBY, NEŽ SE ODSTĚHUJI.
MOC DĚKUJI, BUDU VDĚČNÁ ZA JAKOUKOLIV RADU, PROTOŽE SI MYSLÍM, ŽE Z JEJICH STRANY JDE ČISTĚ O MSTU..
Na vodu máte nárok, a povinností majitele je, Vám ji zajistit. Buď půjdete do černoty a zapnete si to sama. Hrozí nebezpečí, že se po Vás sveze nějaká náhrada škody, kterou si majitel vymyslí. Nebo podejte žalobu a požádejte soud o předběžné opatření. Myslím, že soud Vám okamžitě vyhoví. Vy si otevření vody zaplatíte, ale to už není o vodě ale o penězích.
Branit se muzete, paklize mate napriklad nejak pausalne i vodu zaplacenou, muzete se zeptat i na policii, paklize odpojij pouze vas, tezko se muze vymluvit na nejake upravy atd. Take muzete podat zalobu, odpojit vodu neni "jen tak", jak si mnozi majitele mysli. A opet podotykam musite mit vse dolozeno, ze jste za sluzbu platila atd, ze jste platila vcas, pripadne ze majiteli bytu nic nedluzite. Jinak sice chapu, ze s detmi je ta situace udesna, kazdopadne, kdyz vas majitel, jedno zda soukromeho objektu, obecniho atd odpoji od vody, je vam povinne zajistit zdroj pitne vody (cisternu), opet, neplatit toto v pripade, ze nejsou ucty v poradku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.