Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze vrátit zboží do obchodu?

Od: renca123* odpovědí: 8 změna:

Prosím vás, je možné když chci vrátit kávovar, který jsem si koupila u nás v obchodě (ne přes internet), abych ho vrátila do 14 dnů? děkuji za odpověď :) Kávovar není poškozený, ale nevyhovuje nám.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Ne, není na to žádný nárok. Snad jedině domluva s majitelem obchodu. 14 dní lhůta je pro nákup přes net, kde není možnost si zboží před koupí "osahat".

hop®

Jen doplním, zboží musí být NEPOUŽITÉ a v původním obalu!

tomasek*

To by se s Vámi možná někdo hádal - už jsem četl/slyšel, že tomu tak být nemusí (a v občanském zákoníku povinnost vrátit zboží nepoužité a v původním obalu skutečně není) - ta 14denní lhůta je (dle jednoho výkladu) určená k vyzkoušení zboží, když ho právě nemáte možnost vyzkoušet v obchodu... Tzn. se předpokládá, že ho použijete. Výjimku pak tvoří např. tiskárny, když naistalujete cartridge...

trtrtr

a v obchodě si kávovar vyzkoušíte? ještě jsem se s tím nesetkal... vyzkoušíte si možná ten vystavený, ale ten co si kupujete vás rozhodně nikdo zkoušet na prodejně nenechá...

tomasek*

Záleží na povaze výrobku a na ochotě prodávajícího. Ale obecně se má v dané souvislosti (s tou 14-denní lhůtou na vrácení zboží při objednání srkze komunikační prostředky na dálku) za to, že si právě zboží nemůže prohlédnout (resp. se s ním blíže seznámit - např. i vyzkoušet)...

blbablondyna*
hodnocení

0x

To opravdu mozne neni

erik*
hodnocení

0x

pokud není použitý a v obalu

evulinka*
hodnocení

0x

Já si taky myslím,že ne.To by musel mít pan vedoucí jo dobrou náladu*smich*.Jedině kde nedělají problém je KAUFLAND*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]