Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat plíseň ze zdi

Od: borek* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, jak se zbavit plísně na zdi v panelákovém bytě. U balkonových dveří se nám začaly dělat malé černé skvrny (plíseň), tak jestli někdo neví, jak se toho zbavit.

Díky všem za rady a tipy!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolonial*
hodnocení

3x

Plíseň je ve vašem případě zcela jistě důsledkem nízké povrchové teploty stěny - následně dojde k vysrážení vzdušné vlhkosti na těchto místech. Pokud se tak děje delší dobu, navštíví vás plísně. Takže savo vám v tomto případě absolutně nepomůže. Musíte nejdříve odstranit příčinu. Nejsnadnější bude více topit, případě zvenší zaizolovat tento tepelný most. Pokud je to u balkonových dvěří, tak to nemusí být problém - například obložit ostění polystyrenem. V každém případě aplikace sava má smysl až po těchto opatřeních. Do té doby budete jen svádět marný boj a neustále vdechovat plísně (i když je neuvidíte).

drejdl*

Přesně tak! Aplikace protiplísňováých látek je pouze krátkodobé, symtomatické řešení s problematickou účinností.Je nutné odstranit příčinu chladnutí té stěny. Odstavit nábytek, rohože a vše ostatní od stěny, podpořit proudění vzduchu. Když jsem před lety podobný problém řešil, měl jsem dobré výsledky s občasným prohřátím příslušného koutu infrazářičem - zeď proschla a zahřála se, plíseň neměla šanci růst.

lkmalir

nezbývá než souhlasit

Jen bych dodal větrat a větrat a savem či jiným prostředkem nic nepokazite ,předpokládám že někdy odstranit přičinu např v paneláku není snadné

ladaadal*
hodnocení

2x

Nám se dělá v rohu koupelny. Jednou za 3 měsíce vystříkám Savem proti plísním a je to, ale dělá to fleky na barevných zdech. Kamarád mi radil rozpuštěný louh, prý je to na věky, ale nikdy jsem neměl odvahu to zkusit.

lidus*

Také mám dobrou zkušenost se Savem proti plísni, jen bych dodala, že to chce větrat a větrat.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Savo proti plísni - postřik. Jak říká rádkyně nade mnou, hodně větrejte, dostatečně topte a pokud možno, nesušte prádlo doma na topení. Větrejte několikrát denně - krátce. Nenechávejte okno otevřené dlouho, aby zeď nebyla studená.

jabraka*
hodnocení

0x

První,co musíte udělat,oškrabat všechny malby v inkriminovaném místě,pak nastříkat savo a teprve po důkladném vysušení natřít znovu.

JABRAKA

hodnocení

0x

Borku,

chcete odstranit příčinu, nebo stále jen následek a stále jen stříkat savo!

Je třeba zvětšit povrchovou teplotu v místě plísně, jak poradili šikovní...

mili3478*
hodnocení

0x

dobry den nejdrive musite odstranit pricinu vlhkosti nedoporucuji skrabat nebo jinak odstranovat plisen muze se rozsirit je treba ji zlikvidovat castym postrikem sava a vetranim az pak odstranit jinak se vam bude neustale objevovat a utesnit balkonove dvere

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]