Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jak se zbavit plísně na zdi v panelákovém bytě. U balkonových dveří se nám začaly dělat malé černé skvrny (plíseň), tak jestli někdo neví, jak se toho zbavit.
Díky všem za rady a tipy!
Plíseň je ve vašem případě zcela jistě důsledkem nízké povrchové teploty stěny - následně dojde k vysrážení vzdušné vlhkosti na těchto místech. Pokud se tak děje delší dobu, navštíví vás plísně. Takže savo vám v tomto případě absolutně nepomůže. Musíte nejdříve odstranit příčinu. Nejsnadnější bude více topit, případě zvenší zaizolovat tento tepelný most. Pokud je to u balkonových dvěří, tak to nemusí být problém - například obložit ostění polystyrenem. V každém případě aplikace sava má smysl až po těchto opatřeních. Do té doby budete jen svádět marný boj a neustále vdechovat plísně (i když je neuvidíte).
Přesně tak! Aplikace protiplísňováých látek je pouze krátkodobé, symtomatické řešení s problematickou účinností.Je nutné odstranit příčinu chladnutí té stěny. Odstavit nábytek, rohože a vše ostatní od stěny, podpořit proudění vzduchu. Když jsem před lety podobný problém řešil, měl jsem dobré výsledky s občasným prohřátím příslušného koutu infrazářičem - zeď proschla a zahřála se, plíseň neměla šanci růst.
Nám se dělá v rohu koupelny. Jednou za 3 měsíce vystříkám Savem proti plísním a je to, ale dělá to fleky na barevných zdech. Kamarád mi radil rozpuštěný louh, prý je to na věky, ale nikdy jsem neměl odvahu to zkusit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.