Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úložné prostory-oděvní svršky

Od: pá* odpovědí: 6 změna:

Jak propočítat potřebu skříní na oděvy, na boty a dalších úložných prostor na jednoho člena rodiny?Pro stěhování nevím (po předchozí redukci kusů od všeho) kolik"nábytku"pořídit...aneb kam s ním...s tím vším oblečením atd.Někde jsem kdysi četla kolik kusů kterého oděvu potřebuje jeden člen rodiny jako základ, jak velká má být kuchyň, ložnice, ob.pokoj, lednice, botník, atd...atd...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Asi šelo o statistický průměr, v praxi je to velice individuální. Myslím, že jakýkoliv"propočet"by byl velice nepřesný / relativní. Asi spíš záleží na finanční situci - co si člověk může"dovolit". *frajer* Když se stěhuješ, tak asi budeš vycházet ze stávajícího stavu. Redukce nepotřebných věcí je nutná, ale ještě jsem neslyšel, že by někdo vyhodil svetr, protože se mu nevešel do skříně :).

Ze zkušenosti bych řekl, že na každého člena rodiny je potřeba jedna místnost na bydlení (ložnice), případně dvě (+pracovna), v případě práce z domova. K tomu kuchyně s jídelním prostorem. Ložnice aspoň 12-15 m2, kuchyň min. 15 m2. Redukce a slučování jsou obtížné, spíše krátkodobé, nebo vyjímkou.

Př.: 3-4 členná rodina, dokud jsou děti malé a rodiče odchází do práce, vystačí s 4+1. Později (puberta staršího) si děti"polezou po zádech"- takže doporučuji 5 - 6+1, nebo rodinný domek.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Sandokan, to pojedenal celkem dobře... Ale opravdu nejde dopředu určit, jak velkou (a to jenom z hlediska oděvů) bude mít spotřebu prostoru jednotlivý člen domácnosti. Zde je třeba brát vždy na zřetel jedinou otázku: Kdo po mě bude likvidovat ten bordel ve skříních či šatnících?

Teda Štlejdo, trefil jsi hřebíčkem na hlavičku :P ... Teda chci říct, že pokud se jedná o osamělou starší osobu, stane se, že ji nestačí ani ten 4+1. Po odchodu do důchodu (někteří asi i dřív), :) mají (domnívám se) pocit, že už"na to nebudou mít", takže nic nevyhodí a všechno schovávají, co kdyby to"ještě někdy"potřebovali?*tuc* ... A samozřejmě když to potřebují, nejsou schopni to najít, a jdou to koupit znovu :P*plac* a zbytek schovají *smich*.

... slyšel jsem o jednom případu, kdy pani bydlela u Olšanských hřbitovů a"sbírala"náhrobní kameny :). ...Provalilo se to, až když začaly praskat stropy :)*smich*:P*tuc**cert*.

Já zas slyšel o babce z Holešovic, ta furt tahala domu z Fučikárny balónky, až jim to nakonec vzalo střechu... *smich*
... no teda *bzum* strejci, *cert* ... to si nemusel *stop* ... *tuc* já nekecám!*stop* (aspoň ne tady) *frajer*.
sandokan - se nezlob, zasměj se a přeji ti pěknej den...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]