Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Filtrační konvice - plíseň?

Od: klariska* odpovědí: 3 změna:

Dobré odpoledne, před časem jsem si pořídili filtrační konvici (jsme na malé vesničce, voda tu není dobrá, je pitná, splňuje normy, ale chutná moc není). Voda z konvice nám chutná, ale... v úterý večer jsme odjeli (přijeli dnes v poledne), konvici jsem nechala na lince (byla v ní voda) a konvice je místy zelená (plíseň?). Docela mne to překvapilo, je sice horko, ale nebyli jsme pryč ani dva dny a konvice takhle "vykvetla". Jak dál? Konvici vydrbat nebo koupit raději novou? Jak tyto filtrační konvice udržujete? Každý den je vymýváte? Díky za příspěvky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

Každý den ji vymyji a dávám s vodou do ledničky .

Konvici bych vymyla savem a vypláchla horkou vodou -nevyhazovala.

mowla*
hodnocení

2x

Konvici "vydrbej" - ale NE práškem, nejjednodušší je použít (a pak důkladně vyplachnout) Savo, vyhazovat ji netřeba. Filtr ale - naopak - vyhodit. Sice je pravděpodobnější, že konvice zarostla řasou, ne plísní - ale i tak. BTW - o jakou konvici se jedná?

Nechat dva dny vodu v nádobě je (zejména v nynějších teplech) skoro zárukou ´zarostení´, zkus si to s nějakou lahví (na vyhození) - třeba vody na zálivku kytek.

doplněno 13.06.13 14:13:

Jasně - značka není podstatná, jen se mi jednou stalo, že jsem koupil filtry Brita a byly v poškozených obalech - takže čertví co a jak dlouho mohlo ´lézt´ dovnitř, vyhodil jsem je...

doplněno 13.06.13 14:13:

A jo - není zač... ;)

klariska*
hodnocení

Je mi to jasný, normálně bych tam vodu nenechala, tohle byla fakt skleróza. Odjížděli jsme docela narychlo, na konvici jsem zapomněla. Značka není určitě podstatná (hyundai).

Díky, konvici vydrbu, použiju Savo a snad to bude OK.

Je mi jasný, že je to tím vedrem, do lednice ji ale dávat nemohu (kvůli zdr. problému nesmím trvale nic studeného), takže asi vždy přefiltrovat, konvici osušit, přefiltrovat, osušit...

Ještě jednou dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]