Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny!
Chtěl bych dát podlahovku do přízemí rekonstruovaného RD - z části nepodsklepené z části podsklepené. Limitující pro skladbu je plánovaná výška podlahy - tj. celkem 15cm. U nepodsklepené části doufám, že se dostanu k o něco lepšímu číslu, ale to to uvidím, až rozeberu stávající podlahu. Moje představa je následující:
podkladní beton (stávající)
hydroizolace ipou - 0,4 cm
EPS Styrotherm Plus 100 (λ=0,031 W/m2K) - 8 cm
fólie - 0,1 cm
trubky teplovodního topení Pex/Al/Pex 18x2 - 0,2 cm (výšku nepočítám, bude v anhydridu)
anhydrit - 5,5 cm
mirelon - 0,2 cm
laminátová podlaha - 0,8 cm
Vidíte ve skladbě nějaký zásadní problém? Zvažoval jsem i systémové desky, ale většinou jsou z běžného EPS, které má λ=0,037 W/m2K a pokud jsou z nějakého lepšího, tak jsou zase hodně drahé. Uvažuju, že to položím svépomocí, na čase mi nijak zvlášť nesejde, jestli to bude za 2 dny nebo za týden není rozhodující. Nějaké tipy či doporučení?
Namísto IPA bych použil Fatrafol ( fatrafol.cz/... ) a vrstvu anhydridu bych omezil na 5 cm a raději použil kvalitnější (silnější) krytinu. A - mirelon slouží zejména k útlumu kročejového hluku, pokud pod podlahou nejsou obytné místnosti (a anhydrid bude dostatečně hladký), není potřeba.
8 cm PS je málo, ale pokud se více nevejde...
Už tvůj údaj - 8 cm polystyrenu - je nereálný.Polyše musí být aspoň 20 cm,jinak ztráty tepla jsou neekonomické.Ta systémovka je rozumná investice,izolační schopnost u ní roli nehraraje.AQle myslím si,že se mos neliší od různých výrobců,jen si to každý chválí podle svého.
JABRAKA
Vím, že 8 cm není moc, ale prostě víc se tam nevleze. Proto chci dát s grafitem, který vychází zhruba jako 10cm běžného. V nepodsklepené části doufám, že půde vybrat víc štěrku a dát víc polystyrenu - je to dost nad zemí. Ale v podsklepené to jinak nevymyslím. Zase ve sklepě bude kotelna a dílna, takže tam nebude úplně zima.
U mna je to :
hydroizolacia -------parabit
polystyren EPS 70 dve vrstvy 3+4cm
folia
kari rohoz 15x15 na tom uviazana podlahovka (had)
5.5cm---7cm poter (0.4mm)
folia pod laminat a 8mm laminat.
po dvoch hodinach je podlaha skutocne prijemna tepla
po troch hodinach sa mi potia nohy.
teplotny spad z 41 na 37 stupnov.
Tiez som mal k dispozicii iba 15 cm ale pomozem si (snad) zateplenim zakladov do hlbky 125cm styrodurom 8cm po obvode domu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.