Nejste přihlášen/a.
A jak vypadá samotný plamen, když dáte hořák naplno? Je spíš krátký, ostře oddělené plamínky jednotlivých vývodů, na koci žluté špičky, nebo spíš takový široký a vysoký plápolavý modrý, který snadno sfouknete?
Ovlivnit to samozřejmě může postupně: kvalita samotného plynu, regulátor tlaku na bombě, správná velikost trysek ve sporáku, nečistota prostoru kolem trysek, která by mohla bránit přístupu vzduchu. Nezapomeňte také, že trysky je potřeba poměrně často čistit (záleží jak často vám utíká polévka). Já to dělám cca 1 x za 6 měsíců, nebo podle potřeby i častěji.
doplněno 13.06.13 10:30:Doplnil bych, že pokud tám máte chybně trysky na zemní plyn, tak ty jsou trochy větší a dávají právě ten větší plápolavý plamen. Jako u auta bohatá směs více čadí. Pozná se to i tak, že i když vytočíte knoflíky na minimum, tak je plamen stále dost vysoký.
Dobrý den, nemám zkušenost s PB, ale jen plynem zemním. Tam tento problém nemám. Řekl bych, že je asi špatně seřízen hořák nebo nějaká příměs (nečistota) v PB. Na toto by Vám měl odpovědět ten plynař zcela jasně nebo by se měl pokusit o seřízení hořáku. Viděl bych to jako závadu, kterou by měl vyřešit zkušený plynař. Vy se o opravu raději nepokoušejte. Zdravím!
Tak tento problém velice dobře znám z dřívějška. Dozvěděla jsem se, že ty bomby někde plní plynem něčím nastavovaným, přesně Vám to nyní neřeknu, ale opravdu jsem tenkrát změnila místo, kde jsem je kupovala. Já si totiž stěžovat tam, kde jsem plynový vařič koupila a ta paní se mne zeptala, kde bomby kupuji. Když jsem jí to řekla, tak mi vysvětlila, že tam ten plyn není "čistý". Pak jsem chodila jinam a už se to nedělo. Ale stejně jsem si posléze pořídila také indukční desku. Nesrovnatelně levnější provoz, nesrovnatelně rychlejší a pohodlnější vaření. Mohu jenom doporučit, opravdu. Já měla předtím sklokeramickou desku elektrickou, ale chtěla jsem šetřit, tak jsem si pořídila ten plynový dvouvařič. Zpočátku jsem byla nadšená, jsem sama, takže jsem kupovala ty malé bomby. před třemu roky stála jedna osmdesát korun a vydžela mi měsíc. Jenomže pak to začali pomalu zdražovat a navíc už mi měsíc nevydržela a pak začaly ty problémy s očouzenýma hrncema a ucpáváním trysek a tak dál. ten plyn prostě začali šidit. Jak to dělají, to nevím, ale je to fakt. Jestli můžete, tak přejděte na indukci. Budete spokojen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.