Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvodná skrinka v byte

Od: mio odpovědí: 4 změna:

Zdravím vás.

V najbližšej dobe budem renovovať byt a všetkú elektroinštaláciu chcem dať samozrejme do medi , takmer všetko cez prúdový chránič.

U toho mi však nieje jasné ako postupovať ak chcem zapojiť napr. ľadničku bez chránenia , či je možné použiť fázu ktorá prechádza chráničom a PEN (TN-C) na jej pripojenie alebo ešte vyviesť fázu s pred chrániča?

Ďalšia vec je zapojenie tohoto bytového rozvádzača , prosím skontrolujte mi to či som to rozvrhol správne , pretože sa stretám s rozdielnymi názormy , jeden elektrikár hovorí že je to dobre , druhý opak ...

Osobne si myslím že to je ok ale ... inak by som sa nepýtal.

ďakujem za názory

Rozvodná skrinka v byte

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Není rozumné kombinovat TN-C a TN-S, ani není logické zapojit TN-C v nové instalaci. PEN pro lednici bych opět rozdělil v rozvaděči a k lednici vedl PE a N odděleně kabelem CYKY. Pokud plánujete mít více nechráněných okruhů, doporučil bych do rozvaděče doplnit ještě jednu modrou svorkovnici...

hodnocení

0x

Zcela špatně. Cránič musí být zapojený takto. Osobně bych ještě zvolil přívody shora, dnešním jističům to nevadí.

doplněno 13.06.13 08:04:

Souhlas s Hopem. Nenapadlo mě, že máte přívod PEN, a ne PE + N. V tom případě to bude vypadat takhle. (v tom horním obrázku je i jiná drobná chyba, takže ho ignorujte *hi* ).

Rozvodná skrinka v byte #3

mio
hodnocení

0x

Páni veľmi pekne vám ďakujem za pomoc ... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]