Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vydrolena malta mezi cihlami

Od: 522xboy* odpovědí: 5 změna:

cim nahradim vydrolenou maltu mezi cihlami prosim,dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Pokud nechcete míchat z písku, vápna, cementu a vody, tak na tuto opravu bych doporučil třeba MV1 od Knaufu nebo podobnou zrnitost. Před opravou pořádně očistit od nepevných zbytků staré malty, ideální je wapka nebo hadice s rozstřikovačem, pokud je ta možnost.

mowla*
hodnocení

0x

Nejlíp novou maltou - a vyspárovat...

doplněno 12.06.13 19:23:

Zdící nebo jádrovou maltou, pokud by šlo o exteriér, pak maltou cementovou (je odolnější vůči navlhání a zvětrávání i proti otěru). Existuje spousta směsí prodávaných v pytlech (jednu zmínil Hop, já se přidám s třeba - me-stavebniny.cz/... ), maltu ale lze i namíchat...

Před spárováním je vhodné zdivo navlhčit, aby se malta při zrání nespálila (ale zase - závisí na počasí apod.).

522xboy*
hodnocení

KTERYM TYPEM PRESNE...a ma se to nejak n avlhcit

kterym typem presne a ma se to nejak navlhcit predtim?

§

záleží jestli interiér nebo exteriér, já jsem spároval sklep a použil jsem sanační maltu.

Prvně za sucha vyškrabat vydrolenou maltu a potom polít zeď konvemi nebo postříkat hadicí. Až se zeď nasákne, vyspárovat. Já bych použil asi normální beton - cement : písek - 1:3. Po zaschnutí udržovat ve vlhku a občas polít, jinak se beton spálí a zase se to vydrolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]