Nejste přihlášen/a.
Developer koupil v našem městě pozemek, na kterém vystavěl 3 bytové domy. Při nahlédnutí do Katastru nemovitostí, je celý jím zakoupený pozemek, (pouze s výjimkou pozemků pod domy, který je veden jako stavební) okolo těchto domů jako "orná půda, zemědělský půdní fond". A to i přes to, že na něm jsou všechny asfaltové přístupové cesty, betonová parkoviště a chodníky - pouze s vyznačením věcného břemene užívání cesty. Od samotné výstavby a kolaudace uběhly již 4 roky. Může to tak být? Další věcí, která by mne zajímala a na niž jistě někdo z Vás bude znát odpověď - Pevnou stavební součástí jednoho z těchto bytových domů je nájezdová rampa do parkovacích stání, která jsou umístěna v celém 1. nadzemním podlaží domu. Tento šikmý nájezd je cca 3m široký a cca 20 m dlouhý, přiléhá k domu. Na druhé straně je z něj možno sejít dolů po schodech. Je to taková jakoby terasa z jedné strany šikmá. Pozemek POD tímto nájezdem je také veden na katastru coby "orná půda" a není ani zakreslen jako součást domu. Já si myslím, že by tato část (pod nájezdem do garáží) měla být stavebním pozemkem, tedy určitě vyjmuta ze zemědělského půdního fondu a vedena jako stavební pozemek. Pro účely zastavěné plochy se přece potom počítá dům i nádvoří i např. terasa? Jak to je doopravdy, víte to někdo? Dík za odpověď
Jediny kdo vam da odpoved je katastralni, stavebni a obecni urad. Trochu mi unika vlastne duvod, proc vas to zajima, pokud s tim mate jako obyvatel dane obce problem, pak bych se napred obratila na radnici. Jinak na katastru vam reknou i dalsi nalezitosti, ktere tu my z informaci, ktere jste poskytla nevycteme, hlavne primo na katastru budou mit treba aktualnejsi informace
Hlavní je, co je uvedené v územním plánu, který by měla mít vypracovaný každá obec. Tam je uvedeno, k jakému účelu ten či onen pozemek je... Nemusí se to shodovat s údaji v katastru... Ten územní plán by měl být veřejně přístupný - často ho mají obce na svých webových stránkách. Nebo stačí zajít na obecní úřad a vyžádat si ho k nahlédnutí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.