Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvládnu nainstalovat podlahové vytápění?

Od: s4ndy odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, uvažuji že bych před montáží nové podlahy zakoupil podlahové vytápění a sám ho dle toho návodu nainstaloval. Chtěl bych se proto zeptat zkušenějších, jak moc náročná procedura to je a zda to zvládne i laik, nebo radši mám šáhnout po expertech a zda zvolit do obýváku spíš vodní nebo elektrické topení. Děkuju.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ahoj,

nejsem profík, ale pomáhal jsem s instalací vodního vytápění do podlahy. Můj názor je ten, že to není nic složitého (samotná pokládka) - nejtěžší je na tom zapojení a na to si budeš muset zavolat odborníka. Samotné položení nic není - položíš speciální polystyrén, položíš tam trubku a k polystyrénu jí přichytíš takovejma černejma účkama. když necháš dostatečnou rezervu u kotle na zapojení, tak si můžeš pozvat odborníka jen na finální zapojení.

Co se týče volby jestli vodníka nebo drát, tak tam je to na osobní preferenci - za elektriku zaplatíš ranec ale na druhou stranu je to rychle vytopené.

Na chatě máme kombinované vytápění - elektriku i trubku - elektrikou rychle nahřát a vodou udržovat. ale ve finále se topí jen vodou..

fribble*
hodnocení

0x

Nainstalovat podlahové vytápění skutečně až tak velký problém není. Spíš bych přemýšlel nad cenou, slušná topenářská firma nakupuje za zcela jiné ceny než jsou v maloobchodě - za ten rozdíl by měli zvládnout i montáž. Ve výsledku za stejné peníze topení bez práce a se zárukou ...

jabraka*
hodnocení

0x

Jestli jsi to nikdy nedělal,tak to problém je.-Je tu totiž také problém s tepelnou izolací podlahy pod topením.Někdy je totiž instalaci potřeba dobře promyslet,jestli nebudou ztráty tepla vyšší,než při topení radiátory.

JABRAKA

lidus*
hodnocení

0x

Asi to zvládnete ale já bych práci nechala na odborné firmě kde mám nějakou záruku. Kamarád nechal nainstalovat v nově stavěném domě a nebýt toho, že to bylo v záruce dlažbu rozkopal a zaplatil si 2x. takle to naštěstí musela zdarma udělat firma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]