Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám teď na chatě jednosazbovou D02d, s odběrem asi 1100kWh ročně. Jelikož jsme tam o víkendu chci využít sazby D61d a ušetřit.
Kontaktoval jsem teď přes email ČEZ, že chci změnit sazbu na D61d a zdá se jsou nějak "mlží" velice moc nejsou akční do změny sazby... asi abych nezměnil tarif na pro mě výhodnější... a oni tak přišli o nějaký ten příjem ze mě.
Existuje nějaká podmínka pro sazbu D61d, že bych snad musel mít blokovaný bojler v době nízkého tarifu nebo něco podobného?
Doposud zapojení bylo jednotarifní a kdybych chtěl tarif D25d - který má osmihoďonový nízký tarif, tak bojler musí blokovaný přes stykač. Já tam stykač nemám. Ale u D61d by blokování a stykač neměl být třeba.?
Já se domnívám že čez by měl jen vyměnit u mě elektroměr za dvoutarifní s příjmem signálu HDO a žádné další změny už by pro sazby D61d nebyli třeba.?
Děkuji za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.