Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Patří uteplovací vata do mého podhledu?

Od: pavelst* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

v přízemí mám obývák který je čtvercovitého tvaru. Chtěl bych na strop udělat dokola místnosti sádrokartonový podhled, v nímž by byli bodovky nebo led pásky.

Měl by šířku asi 50cm, a výšku 10cm.

Prostě zmenšený jako tady na tom ilustračním obrázku níže.

A teď se chci zeptat jestli bych měl dávat dovnitř pod strop vatu vně toho pohledu.

V patře nad obývákem se netopí, a nepoužívá se v zimním období. Jsou tam obytné pokoje, které se používají jenom v létě.

Strop není moc silný, určitě jsou tam tepelné ztráty.

Poraďte mi prosím jestli tam mám dát i vatu, a pokud ano, jak silnou - jestli bude stačit třeba 3cm?

Děkuji

Patří uteplovací vata do mého podhledu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

0x

Pokud zateplíš jen podhled a střed stropu zůstane nezateplený, moc si nepomůžeš. A se 3cm vaty v podhledu taky ne.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud chceš zabránit tepelným ztrátám,tak musíš zaizolovat prostor pod podlahou půdy.Izolací stropu se posune rosný bod dolů a může dojít k vlhnutí stropu.

JABRAKA

hodnocení

0x

Udělejte ozdobný strop, bude to krásné, ale na zateplení zapomeňte. Musel byste zateplit v horních pokojích.

Milan

luke237
hodnocení

0x
Uz ti to tady napsali, tak to jen shrnu:

1. Zatepluje se cela plocha. Misty s mensim nebo zadnym zateplenim ("tepelne mosty") unika teplo
  2. zatepluje se na studene strane parozabrany
  3. zatepleni 3cm je jen na ozdobu. Tepelnou izolaci pod 10cm bych vubec nenazyval zatepleni. Nezbytna tloustka izolace zavisi na teplote v hornich pokojich v zime.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]