Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké dveře v bytě?

Od: beja* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu- koupila jsem byt v starém domě v původním stavu, dům je z roku 1939, dveře v bytě původní. Zvažuji renovace versus nové, přikláním se k novým. byly mi doporučeny dveře Darte- prý něco jako plast, bude vypadat jako ty původní. Cena je dost vysoká, včetně zárubní asi 5tis/dveře. Prosím o radu nebo srovnání výhod a nevýhod, pokud se někdo vyznáte nebo jste tím už prošel.Děkuji, Katka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Renovujte, staré dveče jsou hezké. Výhody? Uděláte si to sami, nemusíte nic montovat, levnější než nové a mnohdy zrenovované dveře vypadají lépe, než nové a hlavně staré jsou z kvalitního materiálu, tedy pokud nemáte dřevo něčím napadené :)

hodnocení

0x

Přikláním se k renovaci původních. Do starého domu prostě patří staré dveře. Pokud se vám povede sehnat plastové, vypadající jako původní, dalo by se to asi tolerovat (já bych to neudělal). V jednom větším činžovním domě (1932) nechávám postupně vyměnit v minulosti OPBH namontované "panelákové" dveře replikami původních i když se to moc nelíbí hasičům a jejich zabezpečení je taky trochu složitější. Samozřejmě, že dveře, vyrobené na míru (co kus, to originál) nejsou zrovna levné.

doplněno 10.06.13 09:13:

Dosud nezačištěná stěna okolo futer trochu kazí dojem, ale myslím, že výsledek je zřejmý.

Jaké dveře v bytě?
beja*
hodnocení

a ta renovace spočívá v čem- obrousit a natřít dveře i zárubně? nevíte jak vyjde cenově? já z těch plastových taky nejsem moc nadšená, upřímně...

Jak by byla renovace náročná záleží na stavu dveří. Pokud jsou jinak v pořádku (tedy ne červotoč, ne extrémě zkroucené), stačilo by důkladně odstranit nánosy starých nátěrů, případně pár drobných truhlářských oprav, seřídit panty (kdyby Vám někdo tvrdil, že to u starých pantů nejde, tak mu nevěřte), výměnu kování, případně zámků a opětovný nátěr. Šikovný kutil by to zvládl sám, ale radši bych to svěřil odborníkům (předem někde kouknout na jejich práci, nebojte se o to požádat. Když bude jejich práce v pořádku, určitě Vám to neodmítnou). V tom případě by cena nemusela být závratná. Pokud byste se ovšem rozhodla pro kompletní repliku (na obrázku), tu už Vám kutil asi neudělá (sebezručnější kutil nesežene kvalitní vyschlý materiál). Cena je pak samozřejmě vyšší (ty dveře na obrázku 27000,00 Kč.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]