Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

El.šroubový zvedák

Od: pepa3 odpovědí: 5 změna:

Potřeboval bych poradit s problémem,jak stejnoměrně zvednout obdélníkovou konstrukci cca 3,1 m x 1,8 m o hmotnosti cca 120 kg.Ve 4 -ech rozích na výšku tak cca 5-7 cm.Chtěl bych použít elektrické zvedákyTaky potřebuju,aby při opačném chodu měly alespoň 1 cm přítlak.Ptám se tady,protože nikde nemůžu najít,co potřebuju.Myslím na netu.Díky za odpovědi.PEPA

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dotaz je velmi nejasně formulovaný - nevidím problém zvednout něco vážící metrák, na to snad nejsou potřeba ani hevery. Úplnou záhadou je pro mě přítlak 1cm, žil jsem v tom, že centimetr je jednotkou délky, nikoliv tlaku.

Zkuste přesně specifikovat, co se má zvedat, jak přesný musí být zdvih atd. Jen od boku střelím - trochu, trošičku mi to připomíná zdvíhání stolu u tloušťkovací frézky ( lidově protahovačky) , nebo širokopásové brusky. Tam je zdvih skutečně realizován čtyřmi šrouby, t jsou navzájem spřažené řetězem a řetěz je poháněn reverzním pohonem, tudíž celý sůl se takto zvedá nahoru, nebo dolů.

pepa3

Dobrý den a díky za odpověď.Napsané to bylo trochu fakt skromě.No o co jde a běží.Bude to takový stroj až bude hotový zkrátka a dobře.Má to spodní rám z jeklů cca3,1mx 1,8m.Ten zajede do dalšího takového rámu stejných rozměrů.je to zhruba tak na 80 cm nad zemí.Ten druhý potřebuju ten kousek cca 5 cm od té výchozí polohy rovnoměrně nadzvednout.Zajedu pod něj tím spodním rámem a ten horní na něj rovnoměrně pomalu spustím.A navíc ještě potřebuju ,aby mi ten zvedák ve čtyřech rozích ten horní rám v opačném chodu ještě přitáhnul k tomu spodnímu.Mezi nima bude silikon.Proto jsem psal ten 1 cm přítlak.Myslel jsem samozř.Vzdálenost a né tlak.šak nésu úplně blbý.Tak jsem se díval ,v Polsku jsem něco našel v bazarových.Každý ten zvedáček by měl být asi na nosnost cca 300 kg.Díky za odpovědi PEPA 3

Ac tomu poradne nerozumim, nebylo by jednodussi domluvit si dalsi ctyri chlapy a s nima to usadit?

Prijde mi to jednodussi, nez vymyslet nejaky slozity system zvedani.

Ale jak pisu. Nerozumim tomu*nevi*

pepa3

To mám jako zaměstnat další lidi,aby mi to za směnu asi tak 20 x přizvedli a zase popustili dolů a ještě to tlačily dolů k tomu spodnímu rámu.Tak teď tomu zase nerozumím já.A ještě to bude cca 150 °C horké.Tak to fakt nevím,kdo by se na to dal.Nééé.To musí být zvedané buď hydraulicky nebo elektro-mechanicky.

Jo tak. Ja myslel ze jde pouze o jedno zvednuti pri nejakem sestaveni. Nezlob se, ale ono to z toho tveho popisu moc nejde poznat, ze jde o mechanizmus, ktery se bude zvedat a spoustet opakovane.

To je samozrejme vec jina.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]