Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké tramy na strop

Od: robertchvojka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer mám dotaz chci dělat strop ze sadrokartonu ale vzhledem že puvodní strop je jen rakos tak chci ztrhnout a chci dát nové tramy nebo fošny o délce 6 m jaký rozměr potřebuji aby to uneslo sadrokarton a do budoucna i pudní vestavbu chci tam pak podlahy někuji.

doplněno 08.06.13 20:44:

Popřípadně jakou rozteč použít místnost 6 na 6m Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
No na vestavbu by melo byt povoleni od uradu a s tim je spojeny I projekt. Ale jestli to bastlite tak nejak od oka poptejte se tesare. Osobne bych dal na tu vzdalenost 14x16 po 60 od sebe.

hodnocení

0x

No nejsem odborník, ale 6 metrů se mi zdá na dřevěné trámy moc. Nebude to asi dost únosné. Kamarád má dřevostavbu a takový rozpon má řešen hodně masivním ocelovým I profilem. Na ten jsou přišroubovány trámy, které nemusí být tak dlouhé.

jendad

tady dělal domek s rozponem 6m .Dával do stropu fošny 6*24cm po 60cm . A to nemá obytné podkroví , jenom na běžné krámy .

drevostavba-svepomoci.blo/...

Nebylo by lepší dát do prostřed svislý trám na stojáka s vyztuhou?

Nebylo by lepší dát do prostřed svislý trám na stojáka s vyztuhou?

Zcela nejlepší by bylo, aby to spočítal člověk který těmto věcem rozumí...a nebude tahat rozumy z křišťálové koule..

Takový člověk se jmenuje STATIK..

Ano..zadarmo to jistě dělat nebude, ale to mi přijde logické.

robertchvojka*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]