Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geberit - odvětrání mísy

Od: rumicek® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, máme zve zdi splachovací nádržku Geberit s odvětráváním mísy.
Když zedníci dokončili práci, neměli jsme ještě hotové vlastní odvětrávání. Funkčnost předvedli napuštěním vody do odvětrávací trubky. Ta správně tekla do mísy.
Teď jsme nainstalovali ventilátor a zbylé potrubí. Ukázalo se, že je něco špatně. Odvětrávání neodvětrává - testoval jsem to kouřem.
Když připojím místo ventilátoru vysavač, tak se dusí a nevysává. Když naleji do trubky vodu, poslušně skončí v míse.
Nevíte někdo, co s tím? Tedy mimo sekání dlaždiček - to raději zůstaneme bez odvětrávání:(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak jim tam něco spadlo (hadr,rukavice...) voda proteče ale vzduch potřebuje větší průchod. Bude to chtít zjistit co tam vázne.Mam na takové problémy 3m sondu s kamerou . Hlavně tam nestrkejte nějaké dráty apod. část potrubí u ventilátoru bývá i z hliníkové ohebné trubky a ta by se mohla protrhnout .

doplněno 09.06.13 10:00:

bydleni.idnes.cz/...

hodnocení

Díky. Mám jednodužší situaci, hladká trubka vede až do dvojitého podhledu. Z obrázku mi vyplývá, že by drát neměl být problém...

hop®

...jen pozor, ať si případnou "ucpávku" neposunete do odbočky splachovací trubky...

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Nemůžu si pomoct, ale zdá se mi, že asi nazýváš odvětráváním něco, co má spíš zabraňovat odsávání vody ze sifonu v míse při spláchnutí. Tenhle detail by určitě byl lepší, kdyby byl v proveden, vyvedením toho výdechu až nad střechu .Někdy to nejde a tak se kus nad záchod ve zdi připojuje takový plastový uzavírací ventil který tam pustí trochu vzduchu a tento zabrání stržení tý hladinky v porculánu. Tak co ti tam vlastně zabudovali instalatéři? Snad ne zedníci? Odvětráním bych nazval obyčejný větrák ve zdi s vyústěním ven, nebo do roury na střechu a na nějaký spínač. Ahoj.

hop®
hodnocení

0x

O tomto způsobu odvětrání se mluvilo zde, ale obávám se, že to Váš problém nevyřeší. Asi bych zkusil u řemeslníků reklamovat, jinak mne fakt nic nenapadá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]