Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se spojit kuchyň (15m2) s obyvákem (17,5m2) vybouráním příčky a spojením podlah. V kuchyni mám beton a v obyváku cca o 20mm nižší parkety. Parkety nevržou. Jakou technikou a čím mám dorovnat onen rozdíl výšek? Chci pak na celou plochu položit normální nebo vysokozátěžové PVC. Rozhodně nechci trhat parkety. Rád bych také nějaké cenově dostupné řešení. ˇŘešili jste někdo podobný problém? Nikde jsem bohužel nenašel řešení pro tuto potřebu.
Milane, Vy mi určitě poradíte. Chci pokládat vinil. Takže potřebuji pevnou a rovnou podlahu. Mám v bytě na panelu škváru, na tom heraklitové desky, na nich ipu a na tom parkety. Chtěl bych zkusit: Sundat parkety a ipu. Vylít na heraklit nivelaci (klidně s perlinkou) jen do minimální potřebné výšky na srovnání. Pak na to "položit" DTD desky se zámkem a na to bych max ještě dal nějakou tenkou stěrku. Dal bych ruku do ohně za to, že ty eraklitové desky drží. 50 let se po tom chodilo a podle mne to sedlo a už se to nehne. Mohl bych na těch deskách i tancovat a nehne se nic. Půjde to tak?
Zdravím.
Pokud jsou parkety rovné dám vyrovnávací podložku pod plovoucí podlahu -hobru nebo Izo-floor ( ne mirelon).
Jako vrchní vrstvu OSB desky pero-drážka. jsou v tl.12-22 mm. U spoje s betonem nechám 5mm mezeru kterou vyplním PU lepidlem-Soudal ap.
Pokud parkety nejsou rovné, tak je zbrousím nebo vyrovnám stěrkou Mapei fiberplan na penetraci .
Na dorovnání výšky mám ještě jeden způsob, který se huře popisuje.
V OSB deskách mám regulační šrouby, točením ustavím desku do vodováhy a potřebné výšky.Vyvrtanými otvory natlačím PU nízkoexpanzní pěnu-pěna mi nesmí zvednout desku.počkám 30 min. a lepidlem D4 přilepím v perku další desku stejným postupem. Na druhý den doplním novými otvory další pěnu. Potom spoje přetmelím a přebrousím-nalepím PVC
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.