Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokré zdi okolo domu

Od: bubu* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit,mám mokré zdi okolo domu,nad kachličkovou části,co se s tím dá dělat ,děkuji

Mokré zdi okolo domu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vložit vodorovnou hydroizolaci. Nic jiného není na 100%.

nebo pak jen kočkopsi..

doplněno 07.06.13 09:36:

osekejte obklad a vyškrabejte trošku spáry..

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Vlhkost z pod základů je i tady problém. Vodorovné izolaci se určitě nevyhneš. Asi máš něco podobného i zevnitř. Jaká je v tý místnosti podlaha a její izolace? Tenhle problém nemá jen tahle jedna strana. Udělat jen izolaci zdí moc nedoporučuji. Měla by být i pod plochou podlahy.

hodnocení

0x

Měl jsem stejný problém. Omlátil jsem omítku až na kámen, halabala natřel co nejpropustnějším nátěrem a zakryl plotem z Hornbachu. A vypydá to celkem dobře, zeď je suchá.

Snad zvládnu obrázek. Pokud ne, tak je tady rum.cz/...

Mokré zdi okolo domu #2
humbucker*

Ahoj. Šutry, žuláky a beton bývají součástí starších základů pod domy. Vodorovné izolace se proto dělají až nad nimi. Ve sklepích se proto nedoporučuje tyto plochy omítat. Díky vyšší vlhkosti se na nich potom brzy tvoří plíseň a výkvěty salmiaku.. To potom dokáže spolu s vlhkostí v této omítce vystoupat až do půlky výšky zdí v nadzemních místnostech. Po odstranění omítek začne obnažené žulové zdivo vysychat a vzlínavost vody se omezí na obstojné minimum.Situace na druhém snímku- pokud tato úprava stačí, je to dobré. Na tom prvním bych se podíval pod první spodní řadu obkladu jaké složení má zeď pod ní. A kde je případně vodorovná izolace a v jaké výšce nad terénem je. Pokud tam nějaká je, pak by se měla veškerá omítka od ní dolů okopat, nebo ten vlhkostní most alespoň přerušit. Na jednu spáru. Ahoj.

Tenhle dům je 150 let starý, základy jsou tak 30 cm a samozřejmě nikde žádná izolace. Proto jsem začal s vlhkostí bojovat otloukáním omítky. Částečně i v bytě:D

humbucker*

Ahoj. Barák starej 150 let, může být. Ale, že by ty základy byly jen 30cm? V týhle problematice vždy záleží na tom, jak je to s vodou nebo vlhkostí pod domem. Někdy nemusí být ani izolace, když jsou dobré podmínky s tou vodou. Větrání, topení, zatékání dešťovky k základům,odvodňování,drenáže, to je pár věcí, co se dají nějak ovlivňovat. Ze zdravotních důvodů a i pro lepší vyschnutí zdí je dobré to oklofání staré vlhké omítky i ze vnitř místností. Proškrábnul bych i spáry mezi cihlami alespoň na 3-4 cm do hloubky zdi. Ve stavebninách prodávají sanační pytlovanou směs na tu sanační omítku. Je o něco dražší, ale vyplatí se do toho investovat. Když budeš mít tu zeď oklofanou(hrozný slovo),tak můžeš pozorovat jak je vlhká a jak se bude postupně vysušovat. Pokud ne, tak tam je problém od země. Ještě jde o to, jakou tam máš podlahu? Dřevěnou, nějak z venčí odvětranou. V jakém je stavu? Houpe se, smrdí dřevokaznými houbami? To pak je problem. Tak si to dobře prohlídni. Ahoj.

Díky za rady. Ten dům skutečně v podstatě nemá základy, zjistil jsem to při kopání vodoměrné šachty. Zdi jsou někde kámen, někde cihla, zřejmě co přišlo pod ruku. Sanační omítku jsme zkoušeli v koupelně, ale po 4 letech omítka padala tak jsme ji omlátili a holt máme rustikální zeď. V kuchyni totéž. On je ten dům v solidním svahu a 2 zdi vedou do zarostlého terénu. Stavitel vlhkost v tehdejších obytných místnostech vyřešil dvojitou zdí s odvětrávacími otvory - a ono to skutečně funguje. Jinak podlahy jsou z prken, pod nimi kupodivu suchá škvára a rostlá zem. Prkna i trámky jsme měnili, většinou byly OK. Jediný problém bylo vlhnutí zdi na tom obrázku. Ale teď je teď úplně suchá, zkoušel jsem to i do hloubky asi půl metru nad zemí.

hodnocení

0x

Co elektroosmoza?

Já tomu vůbec nerozumím, třeba je to zde blbost, jen jsem chtěl připomenout, žr i tato metoda existuje.

elektrosmoza a její funkce je na bázi vlhkého zdiva. V suchém tedy nefunguje..účinost? to chce odbornou literaturu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]