Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vymoci zálohu na zboží

Od: dada* odpovědí: 1 změna:
Čtu příspěvky a nestačím se divit. Já čekám od 18. ledna na sedačku Tokyo (Tokio)?, zaplatila jsem zálohu polovinu částky a dodnes nemám ani sedačku, ani vrácenou zálohu. Původně byla dodací lhůta 6 - 8 týdnů, což jsem akceptovala, ale po uplynutí lhůty následuje jen řada výmluvných mailů a telefonátů. Údajně subdodavatelská firma zkrachovala a nevrátila zálohy na zboží. Dnes před hodinou jsem volala VIP sklad s tím, že před měsícem mi bylo slíbenu vrácení zálohy do 2 týdnů a narazila na novou zaměstnankyni, která tam prý pracuje 14 dní a která mi doslova řeka, že mi NESMÍ dát kontakt na nikoho z vedení firmy. Dokonce řekla, že má za úkol tzv. "ukolébávat zákazníky, kteří se domáhají vrácení zálohy, a informovat vedení o těch, kteří nejvíce "řvou" a vyhrožují soudním vymáháním. Dohledala jsem OR firmy a nestačím se divit, kolika změnami toto s.r.o. prošlo. Jednatelé se mění, ale jednatelé jsou statutárními orgány, já chtěla kontakt na výkonného ředitele. Neporadíte mi někdo, jak mám dále postupovat? Řvala jsem hodně, je to neoprávněné zadržování finančních prostředků, a i když jim partnerská (subdodavatelská) firma dluží, oni zodpovídají za splnění svých závazků, na nich je postavit se k situaci čelem a ne hrát mrtvé brouky. Nikoho nezajímají jejich vnitropodnikové problémy, oni přijímají zálohy, tak od nich je budu vymáhat. Je to smutný, lidé díky nim pak přestávají věřit solidním internetovým prodejcům... Poradíte mi tedy někdo, jak dále?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Doporučuji pohrozit soudní žalobou, najděte si vzor a podle toho napiště a podejte k soudu, u soudu vám orazí kopii a dají č.j. pokud do 30ti dnů nezaplatíte poplatek tak se žaloba odloží. Vy ale máte v ruce žalobu s podacím razítkem, kopii pošlete dlužníkovi a podle mne dostanete svoje zpět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]