Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plot po několikáté

Od: kahsa* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mám před domemem pletivovevej plot, kterej chci nahradit plotem s podezdívkou. buď udělat podezdívku a kb bloky 2-3 řady a sloupky a mezi dřevěná pole. nebo mne zaujal tento systém ploty-hyl.cz/...

Potřebuji na to povolení? Kdo mi určí maximální výšku,? Pokud je nějaký omezení (asi bude) jde mi o to že část plotu povede po mém pozemku (na druhé straně je část mého domu k pronájmu chceme si zachovat soukromí takže ideální výška plotu by byla 2,5metru cca 14metru a zbytek 200- 220cm podle silnice.

doplněno 06.06.13 01:11:

Ještě chci doplnit že u mích vrat mám domeček s elektroměrem ten potřebuji posunout cca 4-5 metru

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Od letoška výška plotu není omezena, bez stavebního úřadu byste se obešel kdyby plot nesousedil s komunikací. Holt musíte se vydat na stavební úřad, bez něj tento plot postavit nelze.

kahsa*
hodnocení

tak nakonec jsem dneska odpoledne skočil na stavební úřad, a tam mi řekli že musím mít uzemní souhlas či co. tedy souhlas od souseda, (obce) a pak on se k tomu vyjádří. A prej k té výšce že je 180cm max. což mne tedy štve protože chci vyšší plot - jak jsem psal v zakladu...

uska*

Když chcete plot vyšší nešlo by to vyřídit na stavební povolení?

bezplatnapravniporadna.cz/...

doplněno 07.06.13 22:27:

Když vám plot bude sousedit s komunikací, tak běhat po úřadech musíte, bohužel.

kahsa*
hodnocení

ahaa, takže teda pokud to chápu správně. tak místní stavební úřad se asi neaktualizoval a jede podle starého zákona. Takže nemusím chodit na žádný obecní úřad (na schválení plotu) ani stavební že mi to obec povolila. prostě mne zbytečně buzerujou. je to tak?

kahsa*
hodnocení

tak jsem byl na obecním úřadě a tam mi zdělili že nesmím mít plot vyší než 180 cm, Sakra jak to tedy je? Můžou mi do toho takhle kecat nebo ne? Opakuji jde mi o to: že část plotu cca 80 10metru bude rozdělovat můj pozemek a zbytek povede vedle silice. Já chci mít ten plot vyší... děkuji za objasnění

uska*

Co chcete objasnit - viz první a třetí odpověď. Na svém pozemku který nesousedí s KOMUNIKACÍ si postavte plot až do nebe. Chcete-li plot vyšší, vyřiďte si stavební povolení a sežeňte firmu, která vám to postaví, pokud to stavební povolení dostanete. Jasan?

P.S. A ke stavbebnímu povolení vám do toho bude kecat i Obecní úřad + spousta dalších institucí.

kahsa*
hodnocení

Tak jsem to vymyslet takhle. Prodám družce 5-10cm pruh podél silnice od zhora až dólu a už nebude můj pozemek sousedit s komunikací a můžu si udělat plot jakej chci. To už jde ne?

buss
hodnocení

0x

Já bych si šel popovídat na odbor stavebního řádu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]