Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fungují spořiče vody?

Od: trolikcz odpovědí: 14 změna:

Ahoj,
narazil jsem na web spořiče vody. Zajímalo by mě, zda s tím máte zkušenost a zda ty produkty fungují tak, je uvedeno.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Nevím, jestli fungují tak, jak je psáno na webu, ale fungují. Průtok vody je značně omezen jak třeba při napouštění vody do dřezu, tak i při použití sprchy se spořičem.

hodnocení

1x
No jasně že to funguje..
Když snížite průtok vody, za stejný čas jí spotřebujete méně.
Nicméně žádný zázračný princip to samozřejmě není...a pokud má Vaše vana obsah 200l vody, tak jí těžko náplníte 40l to je logické.
Mimochodem, princip perlatoru je znám již několik desítek let.
Ta finanční roční úspora uvedená na webu je také velmi úsměvná.

Přesně opěvují obyčejný perlátor jako něco nejnovějšího a dost levného...

perlátory jsou na trhu už od dob hluboké totality ...

pavelv*

Není spoříč spíš v tom, že tu vodu zčeří, napění a tak nabyde její objem? Ve sklenici to nepoznáte, ale když teče těžko se na mytí rukou pozná že že 1/3 tvoří vzduch. To je aspoň muj názor, proto aby mi jen omezili průtok si můžu přiškrtit ventil

petr123*
hodnocení

0x

Jo, je to fajn. V běžných obchodech koupíš spořič na kohoutek za cenu kolem 30-50 korun, nemá smysl objednávat nějaké "zázraky" přes internet. ;)

lux*
hodnocení

0x

Zdravím mám dotaz. Narazila jsem na celou sadu spořičů vody. Tak mě zajímalo, kolik to tak uspoří za rok. Nevíte někdo třeba odhadem? Pokud by jsme je dali do celého domu :)

pokud myjete nádobí pod tekoucí vodou může to být pár kubíků. Na opláchnutí rukou to zase tolik neuspoří. Nejvíce asi uspoří sprchovací hadice, pokud se sprchujete a zeslabíte pak proud, aby vás neřezal (užší pramen vody). Odhad bych si netroufnul říci.

Je to jen pomůcka k úspoře, je potřeba poskytnou součinnost a úměrně tomu ubrat průtoku a nemít stále otočeno na maximum - v tom případě to neuspoří nic.

doplněno 14.01.15 21:46: @sanyo na záchodě kde si umyva ruce malý na plný průtok jsem raději ubral rovnou na přívodu než abych "skrtil" na výstupu, ale je pravda že tohle neznám. ;)
sanyo*

claymane - když koupíš běžný klasický spořič, je to nějak tak, jak píšeš, ale pokud tam vložíš další gumové těsnění s malým otvorem ve středu - cca 1-2-3 mm( které koupí člověk v tom samém obchodě, člověk docílí toho ( zejména dřezy a pod.), že zmenší tlak, který během roku není schopen pořád hlídat a sprchový efekt s menším tlakem bohatě stačí na mytí nádobí ve dřezu, případně rukou. Pokud člověk nemusí v dřezu napouštět denně velké kastroly či obrovské čajníky plné vody, tak je to ideální průtok- vyzkoušejte všichni, uvidíte rozdíl mezi klasickým koupeným spořičem a tím s novou gumkou.. sanyo

100% pravda,vminulosti som kúpil otočný perlátor a tam bolo to tesnevie a dokonca spravené do kužeľa a s dierou ako zapalka.Viac krát som to nevidel a tak kupujem nové perlatory a to tesnenie prehadzujem.

dragonka*

Ahoj, manžel nedávno počítal naší úsporu. Taky máme doma celou sadu spořičů. Myslím, že říkal, že jsme uspořili více než 5000kč za rok. Také máme dům, myslím, že se to fakt vyplatí :)

sanyo*

Dragonko zdravím, rád bych vám gratuloval, ale myslím, že se manžel někde hluboce sekl..., jedině že by jste provozovali ze svého obecní bazén a byl by v tom zahrnut taky ..:), :)

no tak zrovna u bazénu si nedokážu představit úsporu naprosto žádnou, tam jedu na objem vody ;)

zalsad*

Lux: nevím kolik ušetříš a asi ti nikdo takhle ani neřekne, protože to závisí na tvé konkrétní spotřebě a mnoha dalších faktorech. Každopádně si myslím, že na tom určitě nebudeš škodná, pokud si spořiče pořídíš. Určitě neuspoříš miliony, ale nějakou korunu určitě ano ;)

hodnocení

0x

Zdravím, čím víc bubeme spořit, tím víc vodu zdraží. To už tu bylo za totáče taky. Oni z nás ty korunky stejně dostanou. Spořič nespořič pořád záleží jaký máte tlak v potrubí a kolik otočíte kohoutkem.Alik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]