Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
CHtěl bych se zeptat, když natáhnu zásuvkový okruh kabelem 3x2,5 a na ten jeden okruh dám mikrovlnku, ledničku a tv obývák nebude v tom problém?
Třeba nějaké rušení?
Děkuji
nebude
Protože jestli máte ledničku a vysavač na jeden okruh nebo na tři je to jedno, protože v okruzích stejně nemáte tlumivky. Ale nebojte, dnešní přístroje mají vlastní tlumení a učiníky nijak nenarušují. A DBTV rozhodně není náchylné na rušení vln. Pokud k rušení dochází je chyba v lazení TV a anténě
doplněno 04.06.13 21:43:ještě něco, z logiky elektriky : mikrovlnku byste asi neměla mit na stejném okruhu. Opravdu to ničemu navzájem nevadí, ale okruh kuchyně byste měla mít na jiný než zbytek bytu. Těžko to vysvětlovat laikovi. Je to jedno, ale zbytečně zatěžujete jeden okruh.
doplněno 04.06.13 21:44:ještě něco, z logiky elektriky : mikrovlnku byste asi neměla mit na stejném okruhu. Opravdu to ničemu navzájem nevadí, ale okruh kuchyně byste měla mít na jiný než zbytek bytu. Těžko to vysvětlovat laikovi. Je to jedno, ale zbytečně zatěžujete jeden okruh.
doplněno 04.06.13 21:46:a ještě koukám, že dotaz o zapojení elektro trčí ve volné diskuzi ... hmm .hmm.hmm
doplněno 05.06.13 18:54: HOP : vycházel jsem z čísti věty "TV OBYVAK", že asi pujde o dva obruhy, ale já mám taky TV v kuchyni na stejnou zásuvku jako lednici, mražák i mikrovlnku. A na stejném obvodě je i topení, rychlovarku, sporák i digestoř a celou koupelnu ... jak jsi řekl,.. i já ... vůbec nic se neděje ... tak jsme si volně podiskutovali ...
... jsem zvědav proč některé otazky sysli strkají do volných, a tuhle nepřesunou do elektro :D
hope: :D irituje, ale nehodlám se tím zabývat až tak moc. Stejně bych měl přestat přispívat. Mám zas nějak velkou hodnost, tak aby mi to nevlezlo na mozek
neboj HOPE, nesbíram je. Tady už se sbírají jen za uplné hovadiny ...
Budou nám měnit elektroměr, ukecám pracovníka CEZ, aby mi ho namontoval vzhůru nohama. Pak se ty kilowatty přičítají pomaleji, neboť některé vypadnou hlavou dolů.
doplněno 05.06.13 19:15:Ty jooo, Ty už si děkan, to bych Ti zas měl Vykat
Fido, z logiky věci, pokud budu mít v kuchyni lednici a na ní mikrovlnku a z druhé strany zásuvku na TV, nebudu k této TV zásuvce zbytečně tahat další drát, jen provrtám zeď a zasádruju krabičku - není to proti logice ani proti předpisům. Jednotlivé zásuvkové okruhy není nutné oddělovat přísně podle jednotlivých místností...
doplněno 05.06.13 19:01: Fido, záleží na tom, kam ji tazatel umístí a na rychlosti Admina, pokud uzná za vhodné ji přesunout. Pokud Tě zařazení irituje, zkus dotaz nahlásit a v důvodu uveď, že má být jinde...
Bc. je velká hodnost? Tak začni radit nesmysle, abys měl míň bodíků!
Fido, nevykat, onikat. My, pan Hop první...
Hlavně klíííd, ju?
Ahoj. To, co tu píšou zúčastnění pánové je tak nějak únosné a technicky docela snadno proveditelné. Já jsem totální rekonstrukci v domě řešil po svém. Každý patro má svůj rozvaděč a všechny rozvody jsou v krcích a drátech. Omítky šly dolů a tak to bylo jednodušší. Na každým 2 a půl mm fousu z mědi může být až 10 zásuvek. Já jsem to řešil odjištěním po jednotlivých místnostech ve světelným i zásuvkovým rozvodu. V koupelně pračku přez chránič a u kuchyňské linky taky samostatný okruh. Zásuvky jsou skoro na každým metru. Kamkoliv se postaví nějaký nábytek, tak pořád někde čumí zásuvka. Má to tu výhodu, že když někde něco vylítne, zhasne jen ten jeden okruh a pro spotřebiče jsou lehce dostupné bez prodlužovaček. Ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.