Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesazená příčka sdk

Od: berivo® odpovědí: 4 změna:

maám štítovou zděnou stěnu v podkroví ,která je křívá a kluk se rozhodl,že tam bude dělat pokoj se sádrokartonovým podhledem,a chce udělat předsazenou příčku aby stará stěna nebyla vidět jak je křivá.Mam dotaz,musím tam dávat tepelnou izolaci,a parotěsnou folii?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

já jsem dělal přesně to samé. Izolaci jsem dal, protože štítová stěna už není napojena na další dům a nebyla z venku izolována. Dal jsem i parotěsku.

hodnocení

0x

berivo, budete štítovou stěnu dodatečně zateplovat zvenku?

Zevnitř dejte tepelnou izolaci 20-25cm, kvalitní parotěs a sádroš.

aaaaaa*
hodnocení

0x

dělám to samé, tam kde mám zatepleno tak 8 cm AKU přímo na stávající zeď do UW/CW profilů a parotěs, kde nemám kvůli dobrému sousedovi tak nechávám 3-4 cm mezeru a pak dávám 8 cm AKU+14 cm Unirol Profi cm a parotěs. CW na vnitřní vrstvu Unirolu budu dávat tak, aby nenavazovaly na první. Zásuvky, TV, LAN asi rozvedu ještě v nízké předstěně která zároveň poslouží jako polička. Kde nic nebude tak asi 40 cm vysokou (zásuvky 30 nad podlahu), kde plánuji postel tak asi výška 100 čímž vznikne plocha na lampičku, knihu. I tam možná dám ještě slabou izolaci před parotěs aby to neznělo tak dutě.

Obecně parotěs vždy když je na druhé straně zima tak na teplou stranu. Do vnitřích příček mezi místnosti netřeba.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Ve věci samé, se dá udělat několik postupů. Záleží na tom, o kolik cm to kde a kam letí. Něco by šlo třeba oklofat a dohodit do rovna. A tu izolaci přiložit z vně. Má to tu výhodu, že to zdivo bude mít akumulační schopnost zadržet natopené teplo. Tuhle výhodu máte možnost využívat každý den, co budete v té místnosti topit. Ty štítové zdi můžou mít i jen 30cm a pak to zateplení pro bydlení bude vhodné. Pro půdu to mohlo stačit,ale pro obývání určitě ne. Ahoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]