Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám dotaz. Už léta mě trápí jedna rodinka holubů, co mi hnízdí na balkóně. Už jsem vyzkoušel všechno. Maketa dravce, ostny, blikající stroboskopické světlo, repelent proti holubům... Ale nic z toho nefunguje. Vždycky odjedu na 14 dní na služební cestu a jakmile se vrátím, na balóně je opět hnízdo, někdy i s vejci. Tak ho vždycky vemu, dám do pytle a vyhodím... Síť proti holubům mi zakázal správce budovy, fasáda je totiž ještě v záruce a nesmí se do ní vrtat.
Napadlo mě tedy, že bych holuby v noci, když spí pochytal do podběráku na ryby a druhý den odvezl daleko za město. Otázkou je, jestli se stejně nevrátí...
Co myslíte? Bude to fungovat?
Obávám se, že na fasádě nebude dobře držet. Navíc si myslím, že po pár nárazech holubů do ní, bude poničená...
Spíš by mě zajímalo, jestli, že když je někam daleko odvezu, jestli už se nikdy nevrátí...
Pokud je jim u tebe dobře, vrátí se...
Nejjednodušší bys měl je chytit a udělat si z nich pečínku..
Vrátí se, je tam doma. Někde psali, že se holubi (sice poštovní, ale holub je holub) vrátili domů po 14 dnech pěšky, protože jim zapomněli rozvázat křídla.
doplněno 05.06.13 11:06:Vyrobil bych jednoduchý rám, vypletený třeba provázkem a připevnil ho k zábradlí. Holubi se tam nebudou protahovat škvírou mezi zdí a rámem a rychle si najdou jiné vhodné místo.
Nejsem žádný odborník, ale myslím, že přesně na tom principu se holubi a asi i jiní ptáci používali jako poštovní. Pryč dopis neodnesou, ale zpátky ano - domů se vždycky vrátit dokážou. Na gymnáziu jsme si je letmo zmiňovali - měli by mít nějaké smyslové ústrojí schopné vnímat buď polohu slunce nebo magnetické pole země.. nevím co - a podle toho být schopní orientovat se a doletět právě domů. Takže bych řekla, že jestli je nezabijete a jen někde vypustíte, na 99,9% se Vám vrátí... Ale odborník nejsem
Možná, kdybyste pořídil kočku?
Hm, se služebními cestami asi ne...
Někdy se dává asi 10 cm nad okraj zábradlí balkonu napnutý drát nebo provázek, aby nemohl přistát a sednout si (buď je kam provázek upevnit, nebo se na zábradlí namontují tyčky, mezi které se provázek napne). Ale jestli sedne na dolní římsu a podleze nebo leze vedle sloupků a zdi, tak možná dát něco tam. Například vymotaný pásek z kazety starého kazeťáku - kroutí se, šustí, leskne se a možná by holubům zabránila ve vletu.
A co na holuby platí - straka. Kde létají straky, tam si dávají holubi pozor a klidí se jim z jejich území.
Přemnožení holubi ve městech jsou vlastně ,,škodná,,ničí sochy,fasády...je to kruté,ale asi bych to řešila jedem na krysy nebo jinými otrávenými granulemi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.