Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou ocel proti zlodějům - zámek

Od: clayman® odpovědí: 3 změna:

Přemýšlím jak ukotvit řetěz do zdi. Vím, že se prodávájí kotvící oka, která jsou k tomu určená - mají 2 překážky. Cena a demontáž - což je jistě i plus :)

Napadlo mě nechat si vyrobit "účko" z oceli, které bude mít zvrchu i zespodu díru, kterou protáhnu zámek (oko zámku má 16mm průměr). V zadní stěně bude další otvor pro kotvící vrut (chemická kotva do betonu). Dokud bude zámek na místě nelze účko demontovat. Po odemknutí si to účko naopak můžu kdykoliv demontovat.

Co říkáte na tento nápad a z jakého materiálu a tloušťky by to bylo vhodné nechat vyrobit? Cena?

Napadlo mě to při pohledu na závěs brány, viz obrázek.

Jakou ocel proti zlodějům - zámek

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

Dobrý den, no ocel 11375 a 11523 je obyč,to Vám zloděj ucvakne,uřeže hned,12050,14220 je sice už tvrdší,15142,a výše,no to už je oříšek,19 jakost to už zabere více času.Ale zase kdo by Vám to udělal a za kolik. S touto ocelí je těžko pracovat.

tomaslad*
hodnocení

0x

AKU rozbrus s 1mm tlustym reznym kotoucem si poradi s 16 mm kulatinou - hlazenkou pomerne rychle, kdyz to vse zakalite, bude to krehke a po narazu palici to pukne, klasika je podchladit tekutym dusikem. Takze cim masivnejsi a vice atypicke, tim lepsi, alespon to opticky odrazuje poberty

hodnocení

ukrást jde všechno, to je jasné. Jde mi spíše o to, že si vyberou snad někoho jiného, když jim po patřičně zkomplikuju. Je pravda, že dusík je nepřekonatelný. I masivní kleště dokáží docela hodně, je to vidět na youtube, kdy masivní řetěz za 5tis je otázka 30sec a jednoho tlustého chlapa *smich*

Říkal jsem si, že bude lepší, aby to bylo masivní a houževnaté, aby se to po nárazu ohnulo, ale neprasklo. Tloušťka 10mm by mohla být dostačující, co myslíte? Materiálu by to mělo být dost, dostat se k očkům např 15mm šířky a 2x10mm tloušťky to už asi půjdou spíše po řetězu 12mm oka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]