Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím natřít měďěné trubky plynového topení

Od: jarm® odpovědí: 9 změna:

Byla jsem v prodejně barev a laků a doporučili mi natřít měďěné trubky od plynového topení balakrylem. Odmastila jsem a začala natírat, jen-že moc to nekryje a nelíbí se mi to a bojím se, že to bude opadávat jak se začne topit. Co vy na to? Mám udělané vedení jen v kuchyni, čeká mě dost dlouhé vedení v chodbě a v ložnici. Ono to není nic pěkného na stěnách, tak jsem se rozhodla to natřít.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

také jsem natíral balakrylem určeným na topení bílým, topenář mi ještě doporučil ať při natirání trošku zatopím tak na 30 - 40 stupňu lépe a rychleji to schne a neloupe se to*smich*

ar*
hodnocení

2x

Tak jestli je barva vodou ředitelná, počítejte s tím, že to vezme nádech do zelena. Jestli je to nejaká bílá nebo světlá barva bude to vidět. Nejlepší je na toto použít barvu na radiátory, ale zase ne vodou ředitelnou.

jabraka*
hodnocení

0x

Nechápu,proč natírat měděné potrubí.Pokud se týče provozních a technických prostor v podnicích,tam barva slouží k rozlišení medií.Ale v domácnosti?Tam je měděná barva sama o sobě efektní a pěkná.

JABRAKA

Už jste někdy viděl zoxidované flekaté měděné trubky? Jinak se používá barva na barevné kovy.Ta drží bezproblému.

ssd
hodnocení

0x

dNěkteří lidé holt neví roupama,co by chtěli a dělali.Co je na flecích měděné trubky špatné?Barva Vám stejně za pár let oprýská a měď nerezaví.Pak to budete muset natírat pořád

jabraka*

Měděná roura se vždy lehce Sidolem přeleští a svítí jako nová.

JB

Už jedenáctým rokem mi na měděmých trubkách drží bez problému barva. Před nátěrem jsem je nechal tři roky zoxidovat. Nedovedu si představit krásně vymalováno,pěkný nábytek a po zdích natažené černohnědé flekaté trubky. Sidolem trubky jdou vyleštit ale za měsíc to mohu opakovat znova.

hodnocení

V bytě dělali před dvěma roky nové topení a řemeslník si ale vyhrál. Metry a metry meděných trubek tažených po zdech. Budeme mít nového nájemníka a tomu se to moc nelíbilo a nelíbí se to i mně. Ložnice je tak malá a ještě takový lajtung! Je každého věc, zda je chce nechat a zvýraznit nebo natřít. Já volím natření. V koupelně se mi to už hezky podařilo. No řeknětě - koupelna s tmavou a světlou zelenou, kolem bílá keramika a nad úrovní obkladaček měděné trubky jak koho napadlo.

edge*

Chce to vždy nechat uschnout a dělat další vrstvu. Vrstev tolik dokud 100% nekryje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]