Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskliny v omítce

Od: rebela® odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu jak zacelit praskliny v břizolitové omítce, aby to bylo co nejmíň vidět. Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Určitě záleží jak moc jsou široké. Pravděpodobně to máte venku, takže spíš aby to nebylo vidět bych řešil aby do nich nezatékalo a tím se nezvětšovaly. *cteni*

doplněno 02.06.13 18:03:

diesel: to mají normálně v obchodě ju? kolik to bylo kg a na kolik vyšel pytel? Budu muset oklepat štít na baráku. *zed*

hodnocení

0x

V loni koncem léta jsem toto opravoval známým.Koupil se pytel přírodního brizolitu.Spáry jsem postupně vyškrábal aby byli větší ,vymetl prach vykropil a do takto vzniklých spár jsem zatlačil maltu (brizolit) a ještě taky dost přemáznul povrch a po zaschnutí (některé ještě ten den,něco druhý den) jsem škrabkou srovnal do roviny s ostatním omítkou.Relativně nic složitého,naštěstí měli 99%v přírodní barvě,ale i tak je to trochu vidět,zbytek byl v římse zbarven do červena-tam je to vidět dosti,ale do budoucna to chtějí natřít.

sanyo*

Pokud zásadně nechcete "brizolit" natírat barvou, tak ať to opravíte jak to opravíte, pořád ty opravené praskliny budou vidět, protože nikdy nemůžete trefit jednolitý odstín této staré staré omítky a vy jako majitel se budete pořád dívat na to jedno a to samé místo, zda to je vidět - a bude. Na druhou stranu, pokud brizolit nabarvíte , mám dojem že vlivem deště a počasí to čase bude stářím prokukovat, takže budete nucen asi barvit znovu. Toto však tvrdím nikoliv z praxe ale z intuice. Protože tato stará vrstvená omítka ja kvalita, barva je vždy jen barva., možná nějaká drahá barva která bude stát minimálně jak celý brizolit, vydrží...!?. Já bych to kvalitně opravil a držel bych se zásady - "pak se uvidí!. Osobně bych to neopravoval tak jak tvrdít předrádce, pokud to jednou prasklo - praskne to znova... Když tak mi napište ve vnitřní poště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]