Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s dlažbou

Od: soukupinom* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, mam problém. Rozhodl jsem se že si položím sám dlažbu v koupelně ( snad i trochu kvalitní 480kč 15kusu v balení. ) Udělal jsem si ořez dlažby kde bylo potřeba a na hrubo si ji pro lepší kontrolu nasucho naskládal. V mém případě se jedná o lepení dlažby na dlažbu. Starou dlažbu jsem zdrsnil, natřel speciální penetrací a druhý den ( včera ) dlažbu pokládal. Při pokládání jsem zjistil, že ta stará dlažba byla hodně místy křivá, tak jsem musel lepidlem dorovnávat místy i 1cm lepidlem. Na konci jsem houbičkou ještě povrch umyl s tím že spárování nechám na dnes ráno. Dnes jsem vstoupil do koupelny a ZHROZIL jsem se. Na asi 6ti místech je vidět taková jakoby mapa. Není to na povrchu ale jako když nasáte zespod té kachle. Řekl bych že to je vlhkost z toho lepidla, protože když jsem vzal zbyteček dlažby a namočil ho na 20minut do vody, tak se i na ní kolem okraje udělala podobná mapka. d!
lažba je glazurovaná ( má lesklý povrch jako třeba talířek ) Teď nevím co dělat a proto PROSIM o radu. Vyschne to? Co mám dělat? Spárovat to raději nebudu aby popřípadě vlhkost měla kudy odejít. Nemám se s kým poradit. Mockrát děkuji za lidské pochopení a odpověd. Michal Soukup 732602272

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Chápu to dobře, že ty nerovnosti, které jste dorovnával lepidlem, tak jste jej nenechal zaschnout a ihned jste na to pokládal dlažbu?

doplněno 08.07.13 21:05:

S Vaším problémem Vám bohužel neporadím, ale obávám se, že technologicky jste měl lepidlo nechat zaschnout a poté lepit, až by jste věděl, že je to rovné. Můžete být rád, že se Vám to v těch místech nepropadlo a lepidlo nevylezlo jinudy např. spárami, popř. to neudělalo vlny.

doplněno 08.07.13 21:21:

Majzlík a kladivo a odstranit jde vždycky, pokud je lepidlo zespod ještě živé, tak bych dlaždici vyndal, povrch urovnal, nechal zaschnout a dlaždici nalepil novou. Přebytečné lepidlo odstraňte hned, pak to jde špatně, sám jsem to vyzkoušel, naopak jsem tím odendaváním zaschléhp lepidla poškodil pár dalších dlaždiček, které jsem vyjma křivých musel vyměnit. Pokud je lipidlo již suché, tak tomu dejte trošku času a pokud to nezmizí, tak poškozené kusy vyměňte.

soukupinom*
08.07.13 20:33

ano :(

soukupinom*
08.07.13 20:39

ano

soukupinom*

Samozřejmně lepidlo vylezlo spárami ven když jsem dlažbu pokládal. To mi vůbec nevadí. Je to vždy trocha a odstranit jde vcelku dobře. Já teď nevím jestli se ta nasátá voda v dlaždici vypaří, tedy spíš lepidlo vlhkost nasaje nebo mám dlaždici odstranit. Pokud by vůbec šla bez zničení dlaždic okolo.

soukupinom*

Jsem z toho uplně mimo :( tak jsem se snažil a ono tohle. Počkám ještě do zítřka a pokud se ta mapka nezmění, tak dlažbu asi odstraním. Momentálně ještě čistím zbytečky lepidla na okrajích kachliček

tomminok

Neodstranujte! Pockejte! To neni hop na kravu a je tele...;)

tomminok

To ze tam dal vetsi vrstvu lepidla naraz vubec nevadi!

Je normalni ze lepidlo vyleze sparama! Normalne se to utre a pak zasparuje!

To jsou zase rady*ee*

dahol*
hodnocení

0x

a nemáte náhodou značku výrobce, nestálo by za to se zeptat u něj, jestli je to normální? Nebo se zeptat tam, kde jste to koupil?

legracek
hodnocení

0x

Tak důležitý je, že jsi ušetřil pár stovek za odbornou pokládku od člověka, který to dělá denně.*smich*

tomminok

To ze jsou fleky na nasakave dlazbe je uplne normalni!

Ja taky neplatim dlazdicum nekdy i vic nez me stoji dlazba! Vetsinou co jsem videl od "profiku" je horsi nez kdyz si to clovek udela sam!

Rozhodne to neni par stovek! A dlazdic se s tim vubec nepipla jak clovek kterej si to dela sam sice dele ale vetsinou je efekt stejny nekdy i lepsi

jj*
hodnocení

0x

Klídek, vyschne to. Nám to udělalo na obkladačkách v kuchyni a taky to vyschlo.

tomminok
hodnocení

0x

Tohle neni vubec problem pokladky.

To ze tam mate jeden cm lepidla taky neni zadny problem...To lepidlo neschne jako ze vlhkosti ale chemickym procesem stejne jako beton. Kdyz date vetsi vrstvu tak akorat schne dele. Ty fleky tam budete mit nez to vsechno vytvrdne atd. Dlazba je nasakava proto ty skvrny. Udelaji se tam i po sparovani...Zadny strach! Podle me mate do 3 dnu po flekach

hodnocení

0x

Mate vse v poradku, rozhodne nic nesekejte. Lepidlo vyschne a bude to OK. Nejradeji mam reci typu nechte to udelat odborniky. Odpobnik mi takto delal jednu zed a musel asi 2x predelavat. Od te doby jsem polozil dlazbyu ve dvou koupelnach a chodbe sam a vypada to lepe nez od odbornika. pravda je, ze mi to trva podstatne dele a podstatne dele pred pokladkou premyslim, coz vetsina odborniku nedela. nerikam, ze nejsou mistri sveho oboru ale bohuzel se mi na ne nepodarilo narazit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]