Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka a pračka s přívodem teplé vody

Od: bagy* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

vybavujeme panelákový byt a chceme koupit spotřebiče umožňující připojení teplé vody (nebo teplé i studené).

Očekáváme úspory za ohřev vody.

Poradíte myčku pro umístění do kuchyňské linky a pračku s horním plněním které to umožňují?

Jaké máte zkušenosti s připojením teplé vody?

Dík za odpovědi.

Bagy

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Očekáváte úspory? Proč?

Píšete že se jedná o panelákový byt...

Pokud máte ohřev vody přes CZT, pak za "jednotku" ohřáté vody..tedy 1m3 platíte určitě poměrně dost..a bylo by potřeba vědět přesně kolik...a v návaznosti ještě kolik platíte za 1kWh el.energie..a spočítat si zda se to opravdu vyplatí (což opravdu v tomto případě nemusí být vůbec pravda).

Připojení pračky či myčky nádobí na teplou vodu je možné (mám zkušenosti s myčkou nádobí Bosch), nicméně je to vhodné pouze v případě, že přiváděná teplá voda je z "levného zdroje" (což CZT rozhodně není) např.ze solárního ohřívače vody.

hodnocení

0x

Kdysi jich par bylo ale dnes se uz spatne shanej.

doplněno 08.11.12 10:15:

chadt.cz/...

veronica.cz/...

sarkaona*
hodnocení

0x

Inteligentní spotřebič by měl poznat, že má načerpanou teplou vodu.

jenže ona teplá není teplá, ale horká. a s tou těžko budu prát na 30°... proto je třeba aby pračka měla přívod studené i teplé.

ladaadal*
hodnocení

0x

Inteligentní spotřebič to pozná, ale tazateli jde nejspíš o to, aby pračka (nebo myčka) měla přívod na studenou i teplou. Dřív to mívala každá tatramatka, ale dnes už to je věc, najít něco takového.

hodnocení

0x

Myčku Candy mám na teplé vodě. ;) Jestli si dobře pamatuji, tak výrobce teplou vodu povolil, ale jen s tím, že voda nebude teplejší než 60´C. Ale nejsem si jistá tou teplotou. Nějaká hranice tam byla. Protože mám svou karmu, tak vím, že teplejší voda už nebude.

ladaadal*

Nojo, ale zase tam nejde studená, jestli jsem to pochopil? Dřív se dělaly pračky s dvěma přívody a ona si sama rozmyslela, jastli má prát teplou nebo studenou. Sice nevím, na co by se studená potřebovala - možná na máchání, ale bylo to pro úsporu elektriky.

To by nebylo tak neřešitelné...

Stačilo by pro pračku udělat přívod SV i TV...a osadit termostatický směšovací ventil s rozsahem 30-60stC...následně pak přepínat teplotu dle pracího programu (pravda, je riziko, že se "zapomene" a prádlo na 30stC bude omylem práno na 60stC..).

Jistě, pak by se máchalo v teplé vodě..a úspora energie je hodně diskutabilní.., snad mírná úspora času..protože se zkrátí prací cyklus.

ladaadal*

Právě toho "zapomene" bych se bál:D, u mě běžná záležitost. Navíc to je další harampádí do baráku. To už se vážně nevyrábí nic se dvěma přívody? Sice už pár let taky nemáme pračku na obě vody, ale elektrika je čím dál dražší, takže bych to v budoucnu klidně využil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]