Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jméno na domovním zvonku jaké y/i?

Od: arabela odpovědí: 9 změna:

dobrý den, pro někoho lehká či promitivní otázka ale jaké y/i by mělo být na konci příjmení? má tu být např. Dvořákovy nebo Dvořákovi? tipuji měkké ale najdenou si nejsem jistá, děkuji za pomoc

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

7x

Pokud jde o pár nebo rodinu, tak Dvořákovi. Dvořákovy by znamenalo, že tam žijí ženy, třeba dvě sestry Eva a Jana Dvořákovy. :)

humbucker*

Ahoj. Všechny příspěvky jsou samozřejmě správně. Mám známá děvčata v jejich domě a doporučil jsem jim z důvodu bezpečnosti také tvar Dvořákovi a nebo taky Dvořák. Už to, dokáže odradit jistou skupinu darebáků. Každé procento darebáků, které se nějak podaří odradit od návštěvy v domě, se počítá. Klidné bydlení.Ahoj.

hop®

Ano, určitě je lepší "Rodina Dvořákova", než "MUDr. Ing. Dvořák v důchodu" ;)

ladinpraha*

Hope, kdysi jsem viděl, na vlastní oči, na Žižkově jmenovku na dveřích: Paní vrchní strážníková na koni.

hop®

Láďo, i jmenovky dokážou být kuriózní. Příjmení Zvonková na zvonku v ulici Zvonková je také docela sranda :)

sebod*

humbucker. Souhlas. Pak by ale bylo nejlepší dát si na zvonek Hujerovi :D

ladinpraha*
hodnocení

4x

Ti Dvořákovi.

bt
01.06.13 12:51
hodnocení

0x

Dvořákovi

vitasekjaroslav
hodnocení

0x

DvořákovY ne? :)*zed**blee**ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]