Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podtlak v potrubi-instalace přivzduš.hlavice

Od: hankazykova odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, z různých diskuzí jsem vyčetla, že by můj problém mohla vyřešit přivzdušňovací hlavice. Situace je taková, že dům ve kterém mám byt byl původně domem kulturním. Poté nafrkali příčky, a rozvody bez absolutního rozmyslu a rozprodali byty. V kuchyni ve dřezu mi podtlak vycucává vodu ze sifonu,bublá,nepatrně se dere na povrch, a pak se zase vytratí - zřejmě když některý ze sousedů vypustí vodu/spáchne/? nevím, nikdo neví kam která trubka vede. Po té zřejmě vyschlý odtok smrdí. V současné době je nainstalována flexitrubka, na které je vytvarován "sifon" a zafixován páskou.

Pomůže mi přivzdušňovací hlavice?

Chápu dobře, že mezi flexi a díru ve zdi se namontuje T kus a na to se nasadí hlavice směrem vzhůru?

Za každý názor jsem vděčná. děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Jiné (provizorní a neprofesionální) řešení, které někdy pomáhá, je udělat hlubší sifon. Nedávat tedy standardní "lahvový" nebo flexisifon, ale sestavit z HT odpadních trubek "účko", které dosahuje třeba až na zem. V něm je totiž více vody, které podtlak v potrubí už neumí vycucnout. Prozatím můžete toto "účko" zkusit vytvarovat z toho flexíku, protáhnout ho na větší délku, aby sahal více k zemi...

repkin*
hodnocení

0x

Mělo by to tak fungovat, ovšem záleží, jak moc je zredukován průměr potrubí, takže otázka, jak moc to pomůže. Ideální je, pokud trubka odpadu vede nahoru, tak udělat přirozené větrání, tedy nad střechu a tam trubku nechat otevřenou, pouze např. s komínkem. Nevím jak moc je to ve Vaší situaci možné. Prozatím asi jediné kloudné a možné řešení (narychlo) jste navrhla sama. Hodně štěstí.

fribble*
hodnocení

0x

Tohle vám asi nepomůže, hlavice potřebuje určitý podtlak aby otevřela a na takhle krátko asi má menší odpor voda v sifonu. Chtělo by se dopátrat, na které stoupačce odpadů jste připojená a hlavici dát na její nejvyšší bod - ale to je spíš starost majitele nebo správy domu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]