Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu jak mám napsat ŽÁDOST O PRODLOUŽENÍ NÁJEMNÍ SMLOUVY,NEBO KDE BYCH SEHNALA NĚJAKÝ TISKOPIS K VYPLNĚNÍ.ZA ODPOVĚD DĚKUJI
Dagmaro, hledala jsem na stránkách měst a obcí, ale nikde jsem tento tiskopis nenašla. Určitě bude stačit běžná písemná žádost s odvoláním na dosud platnou nájemní smlouvu. Podívejte se, pokud je to obecní byt, na jejich stránky, zda tam nemají k tomuto informaci a nebo předepsaný tiskopis. Jinak dole jsem zkopírovala odpověď k tomuto tématu:
Dobrý den, zajímalo by mě, jak má vypadat dohoda o prodloužení nájemní smlouvy k bytu uzavřená na dobu určitou.
Prodloužení nájemní smlouvy uzavřené na dobu určitou je možno provést dvěma způsoby. Pokud po skončení nájmu projeví (i mlčky) strany vůli pokračovat v tomto právním vztahu = fakticky trva nájem bez námitek, "prodlouží" se nájemní smlouva automaticky o dobu, na kterou byla původně uzavřena, nejdéle však na jeden rok. Nebo pokud se domluvíte jinak lze tuto smlouvu prodloužit jednoduchým písemným dodatkem, kde bude označení stran a ona změna např., že se strany dohodly, že nájemní smlouva se prodlužuje do určitého dne. Důležité je, aby dohoda byla písemná a opatřena podpisy stran.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.