Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vymyslet ventilaci

Od: michaltopic* odpovědí: 2 změna:

Rekonstruuji byt. Ve stoupačkách je původní ventilátor, zaústěný do dutiny betonového panelu s vývodem ven. Chtěl bych mít nové odsávání z WC a koupelny. Jak byste to udělali vy? Mám nechat ten původní ventilátor celý i s motorem, napojit na něj roury z koupelny a WC pomocí nějakého Té kusu a improvizovaně napojit? A nebo mám mít v koupelně i na WC vlastní ventilátor, ten stávající odstranit a opět napojit na tu bakelitovou redukci? A nebo to mám odebrat všechno, mít vlastní ventilaci v obou místnostech, ty propojit ve stupačkách a vyvést ven novou roourou?

Jak vymyslet ventilaci

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamx*
hodnocení

2x

Když sem dělal rekonstrukci bytu,řešil sem ten stejný problém a bylo dost složité se někde o tom dozvědět více. Nakonec sem tu rouru zrušil celou až zbyla jen díra do panelu(dutina,která ústí až na fasádu).problem nastal ovšem v tom,že tím otvorem do dutiny zrovna procházela výztuž toho panelu,takže sem tam nemohl nasunout žádné koleno nebo flexi hadici. tak sem pouze na tu díru přidělal přírubu,dostatečně utěsnil a zbytek už provedl rozvod v plastu,průměr 100,rozbočku do koupelny a wc,2xventilátor+ zpětné klapky.

michaltopic*

To si asi taky takhle představuji. Jde mi ale i o to, jestli ten motor utáhne oba odtahy. Ale asi to nakonec udělám jako vy. Odmontuji motor, seříznu tu bakelitovou "redukci" v podobném průměru, abych na to mohl nasadit nové vedení, koupím dva ventilátory (220V), dvě zpětné klapky, jeden Té kus a pustím se do toho. Když si vzpomenu, hodím sem výsledek.

Díky za názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]