Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké šrouby na přidělání trámu na zeď

Od: cica* odpovědí: 13 změna:

Zdravím

Bude se snažit udělat pergolu , kde vrchní trám bude ukotven na zdi. Jaké mám použít šrouby?

na hmoždinu?nebo zkrs zeď? Na pergole budou bobrovky, takže velká nosnost dík

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

mám taky trám a pod ním ještě stojky chycené do zdi 14 závitovýma tyčema, závitová týč je ve stěně chycená na chemické kotvě, po hodině od zaschmutí by závitovku nedostal ani traktor*smich*

zdemour*

Taky to mám podobně, v metrových vzdálenostech závitové tyče M16, cca 30 cm hluboko na chemické kotvě, bez stojek a to mám Bramac.

cica*
hodnocení

co je chemická kotva?

Je to vlastně ta chemicka malta a zavitovka v ní

hodnocení

2x

Doporučil bych tu chemickou kotvu vydrží skoro nemožné... strýc kovář tim připenuje kované zábradlí o váze mnoha desetikil na 4 kontvy dvě dole a dvě nahoře... drží to jak zběsilý nikdy se žádné nepovolilo ani navypadlo...

a to k tomu nepoužíva tu kovovou sitotrubku díru jen vysaje a nafouká z tuby chemii dá tam zavitovku počka 30 minut a jde na věc

obyvykle m10 nebo m12

Ten traktor by jí přetrhnul dřív vejpul jak tu zeď vytrhnul.*smich*

cica*
hodnocení

vůbec tomu nerozumím o čem se mluví,co nafoukat atdddd co koupit.-)*bzum*

Dejte do google. Chemicka malta. Velmi dobra a osvecena je fischer
cica*
hodnocení

jak se to používá,nevím ani jaké šrouby a vlastně nevím nic:),co mám koupit

Na to se nepoužijou šrouby ale zavitove tyče
Prodavaj se běžně v železařství doporučil bych pro vasi aplikaci asi M16
Zpočtěte kolik děr budete dělat a podle toho koupit počet zavitovek
Jestli budete dělat diry dlouhe 30 tak mate jednu na dva uchyty
Diru pro pro tyče prumer asi 20 mm
Chemickou maltu naplnit asi do pulky díry a zasunout zavitovku
Muže se stat že tam nepoleze. Tak nasroubujte na konec tyče matku a pomožte tomu kladivem. Tu matku proto aby se nepoškodil zavit udery kladiva.
K tomu si nakupte adekvatni počet šroubu. A podložek
Idealně jednu velkoplošnou podložku na uchyt a k tomu dvě matky
Jednu na utahnuti a druhou jako kontra aby se nahodou nepovolila

hodnocení

0x

Cica, dobře přidělané kombi šrouby do hmoždinky vydrží na střih několik tun...

cica*
hodnocení

ahoj, nějakej odkaz nco mám koupit

trám bude 14cm (tlustý)délka ale 5metrů,takže si myslím že to neudrčí a spíše budu muset dát ještě stojky

Pokud ta zeď je dost silna tak bych se toho nebal

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
na tohle bez dalších údajů odpovědět se jedná pomalu věštění z křišťálové koule.
Co je podstatné:
A) realizace pergoly bude firmou
B) realizace bude svépomocí

V případě A nechte všechno na realizační firmě.

V případě B chybí tyto informace:
1) Z jakého materiálu je dotyčná zeď (cihly ytong,...)?
2) Jak je zeď silná (tlustá)?
3) Jsou ve zdi nějaké sloupky (případně příčky z vnitřní strany), které ji zpevňují?
4) Jaký bude rozpon pergoly, případně jaká bude délka krokví (trámy pod krytinou kolmo na zeď)?
5) Jaká bude plocha střechy?
6) Jaké bude předpokládaná váha krytiny?
Tto informace jsou docela důležité pro rozhodnutí, jestli bude stačit dotyčný trám na zeď jen přišroubovat (a jak) nebo jestli bude lepší ho ještě podepřít (konzole na zeď nebo třeba stojky, ale také kolik a jakých šroubů bude potřeba použít. A nejde jen o pevnost, ale i o vaše peníze - pokud to zbytečně předimenzujete, bude vás to stát o hodně víc.

doplněno 31.05.13 01:11:

Pro vaši představu, co je chemická kotva (chemická malta) a jak se používá - pěkné video např zde pattex.cz/...
Ceny jsou různé a výrobců je mnoho.

doplněno 31.05.13 01:13:

A ještě nějaký popis a základní rozdělení třeba zde chemicke-kotvy.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]