Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba parkoviště

Od: essi odpovědí: 4 změna:

Zdravím kamarádi,mám dotaz,právě se mi naskytla opravdu skvělá příležitost koupit pozemek pro komerční výstavbu. Je to v Praze ve velmi frekventované části.Měl bych v plánu nechat tento pozemek jednou stavební společností srovnat,nakreslit parkovací místa a poté pronajímat.Co musím po koupi pozemku nejprve udělat? Nějaké povolení od úřadů? Předem děkuji za odpovědi,essi.Pokud by měl někdo podobnej příběh ,budu rád :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

já ho znám.Musíte nechat odborníkem na dopravní stavby vypracovat dokumentaci pro územní řízení a tu předložit úřadům.

Pokud stavebí úřad a příslušná městská část dokumentaci odsouhlasí, necháte zpracovat dokumentaci pro stavební řízení=stavební povolení a pak můžete rozjet stavbu. Ke každé dokumentaci se obvykle vyjadřují všechny existující společnosti - energetika, různí síťaři, plynovody, vodárny a kanalizace, životní prostředí, městská část, hasiči, technické služby města atd.

Musíte získat kladná stanoviska. Práce minimálně na rok i spíš déle. Tomu se říká územní a stavební řízení.

repkin*
hodnocení

0x

Pozemek bych oplotil, dal tam kvalitní kamerový systém a dobře placeného a fyzicky vypracovaného strážného a pak za parkování vybíral peníze. V Holešovicích jsme jednou tak parkovali a neměl jsem strach tam nechat auto. Možná jestli nebudou chtít nějaké vyjádření ekologů apod. jak a kam se budou zachytávat případné vyteklé kapaliny apod?: Už se to tu tuším jednou i řešilo.

essi
hodnocení

Pozemek je dočasně využíván jako parkoviště,kde se nevybírá žádný poplatek...ale vozovka je plná děr,takže tam parkují jenom opravdový odvážlivci :-D

essi
hodnocení

Pak je tu ještě jedna investice.Na jedno parkovací místo (12m2) za 80 000kč.Pronájem v té lokaltiě je cca 1600/měs.Když by se to dalo bud na měsíc pro někoho nebo jak funguje hodinový pronájem(tisk lístků). Je to drahý přístroj?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]