Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seřízení kosiště traktůrku

Od: udo1 odpovědí: 6 změna:

nevíte někdo jak se přesně seřizuje poloha kosiště na sekacím traktůrku Castell Garden TPC 102 r.v. 1999? Nemáte někdo manuál k tomuto stroji?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj sekáči. Nevím čím je tvý sekadlo vybavený, ale můžou tam být dvě protiběžky (dvě kosy proti sobě), nebo lišta s kosou co lítá mezi prsty. Překmit kosy by měl být minimálně 1 a půl žabky a je většinou daný od výrobce na pevno ojnicí nebo kmitačem(unašeč kosy od pohonu). Žabky protiběžek by se sebe měly dotýkat na těsno po celé délce šikmých nabroušených stran, ale tak, aby s nima šlo volně pohybovat. To samé platí i o těsném doteku žabek na zubatou nanýtovanou část prstu. Většinou se to oboje šteluje přítlačnými packami s imbusšrouby se zajišťovací matkou. A ty třecí plochy se musí občas namáznout olejem. Když se někam ohne prst, tak se dá do jisté míry narovnat zepředu nasazenou trubkou. A prsty by měly být kulatě špičaté, aby nenapichovaly trávu a tu pak před sebou nepokládaly.Zlobil by střih sekaného drnu. Ahoj.

udo1

díky za odpověď, ale není to o co mi jde. Sekačka (2nože s krytem) je zavěšená na traktůrku na čtyřech pákách. Její polohu je třeba vyladit tak, aby přední část byla o 5-6mm níže než zadní. Jde mi nějaký smysluplný postup, abych to nedělal způsobem pokus - omyl. Mám návod na novější model, kde je to trochu jiné. Šteluje se to pomocí šroubů na koncích pák. , jinak si s tím můžu samozřejmě hrát sám a pravděpodobně to nějak seřídím, ale jde mi o postup určený výrobcem.

humbucker*

Ahoj. Sorry. Je to moje chyba. Ten tvůj traktůrek nemá klasickou žací lištu, ať s protiběžkami nebo prstovkou. Je to rotačka s dvěma kudlama(dvě asi půlmetrová železa). Tenhle aparát je při přepravě zvednut výš nad terén, aby se s ním nedrcalo o zem a nedošlo k jeho poškození. Pro sekání se to spouští na pojezdová kolečka na kterých to pak drží výšku. Protože ten traktůrek má docela velký výkon, tak se moc neřeší výška sečení. Umydlí skoro všechno. Zátěž se řeší rychlostí pojezdu.Ta táhla by se měla povolit na tolik, aby ta rotačka volně kopírovala terén na těch kolečkách. Pozemky nemusí být dokonale rovné a to právě řeší to kopírování terénu. Když stroj potká hrb nebo krtičinu, tak ji rozfrézuje a zarovná. Tak že, závěr. Táhla povolit na tolik, aby při spuštění byla volná a umožnila to kopírování terénu. Ahoj.

ronyx*
hodnocení

0x

Manuál na tento stroj sem nikde nenašel, ale povedlo se mi najít katalog náhradních dílů na dotyčný stroj přímo r.v. 1999 v angličtině, němčině atd , tak třeba to k něčemu užitečný bude.

Ke stažení v .pdf zde ebookbrowse.com/...

udo1

zdravím,

díky za snahu, ale seznam dílů jsem našel také, dokonce i manuál k novějšímu typu, ale tam je zavěšení sekačky a tudíž i seřizování trochu jiné. U mě jde o starší model a proto se špatně shání nějaké podklady.

ronyx*

Tak pak už jedině zkusit buď nějakého prodejce u nás (který ty traktory prodával už v tom roce 99) jesli mu nějaký podklady nezbyly a nebo si napsat přímo do firmy castelgarden.com/... , ale od nich to určitě nedostanete v češtině.
Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]