Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rekonstrujeme starší nedávno koupený dům a nyní nás čeká při rekonstrukci kuchyně zapojení digestoře, což je v našem případě docela problém.
Protože se nejedná o klasický digestoř ale digestoř na strop nad varné centrum (tzv. ostrůvek). Takže bude nutné ho přichytit na strop vést ve stropě asi 2m rouru k venkovní zdi a tam ji "vypustit" ven.
Jenomže to by ještě nebylo taky tak nejhorší, ale problém je ten, že stropy jsou snížené od původního majitele a to deskami a potažené rákosem a nově od nás omítnuté.
Kdyby se snižovaly stropy, přichytl by se digestoř normálně do stropu, navedla roura a snížil strop o 10-15cm, tak to ale nejde. Nejvíce se obávám, aby digestoř udržely ty desky a co s tou rourou? Mezi deskami a původním stropem je cca 20-25cm vzduchová kapsa, ale jak v ní mám vést rouru, jak mám v té kapsi udělat díru ven?
Napadá mě jediné řešení, ale není moc šťastné, proto se ptám vás, jestli vás nenapadne něco lepšího a efektivnějšího?
V horním patře oddělat desky, pod deskama vybrat suť, která tam je, provrtat se zespod nahoru a udělat otvor pro rouru, tu vést v podlaze horního pokoje a vyvést ven. Také při této příležitosti zpustit dolů 4 závitové tyče a nahoře je zajistit nějakým způsobem o trámy, pomocí navařené pásoviny třeba. Poté vše zasypat, ale mám obavy z toho, že v horním pokoji bude při odsávání hluk?
Děkuji za každý lepší nápad, jak to celé realizovat!
Já bych nejprve vyřezal kulatou díru do stropu, kterou stejně budete muset udělat.
potom bych zjistil kudy vést ve vzduchové kapse trubku na odvod z digestiře ven.
pak bych odměřil díru ven a udělal ji z venku a z venku bych zavedl trubku k díře ve stropě.
Jinak myslím že strop digestoř udrží, když tak bych přidal vruty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.