Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se oplotit svůj pozemek. Plánuji použít klasické poplastované pletivo v kombinaci s živým plotem. Velmi důležitým faktorem je cena. Zjistil jsem, že asi nejlevnější pletivo seženu na e-pletiva.cz.
S výběrem sloupků se nemohu rozhodnout. Výšku pletiva plánuji 150 nebo 160 cm. Co jsem se dočetl, tak pro výšku 150 cm se doporučuje 200 cm dlouhý sloupek a pro 160cm vysoký plot 230 cm dlouhý sloupek.
Ocelový sloupek (průměr 48 mm, 2 mm tl.) stojí 159kč (230cm) a 130kč (200cm).
Poplastovaný sloupek turboline (průměr 38 mm, tl. 1,5 mm) stojí 146kč (230cm) a 123kč (200cm)
Poplastovaný sloupek turboline (průměr 48 mm, tl. 1,5 mm) stojí 177kč (230cm) a 152kč (200cm)
Uvažoval jsem o koupi trubek nebo jaklů v místní prodejně hutního materiálu, ale pokud připočtu plastové PVC úchytky, čepičky sloupků, nátěr, tak se dostávám ke stejným cenám jako již hotové sloupky a navíc mě děsí představa, že budu muset za třeba 10 let obnovovat nátěr a budu se mi tam plést pletivo a živý plot. Dnes jsem se cestou zastavil ve sběrně, jestli by se tam nesehnaly nějaké trubky, ale bohužel - sem tam něco, ale rozhodně né v potřebném množství. Spousta lidí mi taky říká, že dávat sloupky průměru 38 mm je nedostačující.
S pletivovým plotem nemám žádné zkušenosti a proto si rád nechám poradit, případně si rád vyslechnu nějaké alternativní řešení, které jste někdo zvolil. Děkuji
trubka průměru 38 mm je naprosto dostačující,to udrží (utáhne) náklaďák.Je je potřeba ji pořádně zabetonovat do zěmě a je to. Zkuste si uhnout trubku 1cm v ruce a poznáte jakou to má sílu. Pokud se nepletu tak pevnost ocele je min 17X větší než dřeva. Přepočtě te si to nadřevěný sloupek. Koupil bych co mají v prodeji - žádný šrot.
no bohatě by stačila i ta 38,tady to hlavně trpí v zemi kde to časem muže uhnít,1,5mm je nic moc,jinak jsem dával 38ale 4mm stěna a za 6kč kilo-(zeptej se někde ve fabrice,prodávají jako odpad,zbytky jako u nás a dá se to svařit,natřít základovkou a pak syntákem a máš klid.jinak pletivo se jen věší,a nejdůležitější jsou vzpěry ty ti drží celej tah plotu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.